Θα ανακοινώσει στο GP του Μεξικού την αποχώρηση του από την F1 ο Perez;

Σχετικά άρθρα

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη πως ο Sergio Perez θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Formula 1 κατά τη διάρκεια του GP του Μεξικού που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit που βρέθηκε σε μια εκδήλωση στο Μεξικό, εκεί όπου έδωσαν το παρόν και υψηλόβαθμα στελέχη της Escuderia Telmex, ενός εκ των κύριων χορηγών του Sergio Perez, η Red Bull έχει ενημερώσει τον Μεξικανό από το GP της Ιαπωνίας πως δεν θα τον κρατήσει και το 2024, σπάζοντας το υπάρχον συμβόλαιο.

Η ομάδα του Checo και οι χορηγοί του έψαξαν αμέσως να βρουν διαθέσιμη θέση πιλότου στις άλλες ομάδες, αλλά δεν βρήκαν κάτι, παρά το γεγονός πως έβλεπαν πως υπήρχε διαθέσιμη θέση στην Williams. Επίσης η απόδοση του Perez τους τελευταίους 4-5 μήνες έχουν επηρεάσει αρνητικά την φήμη του, με πολλές ομάδες να τον θεωρούν μεγάλο ηλικιακά.

Αν στην παραπάνω φήμη συνυπολογίσει κανείς τις τελευταίες δηλώσεις του Helmut Marko, τότε είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως ο Cheko δεν θα οδηγεί για λογαριασμό της Red Bull το 2024. O Marko είπε πως ο Perez χρειάζεται μια αλλαγή κλίματος και ομάδας για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη κακή απόδοσή του.

Η σχέση μας είναι πολύ καλή. Μου έδωσε τεράστια υποστήριξη όπως και ο Max [Verstappen], παρεμπιπτόντως, που έδωσε σε λίγους ανθρώπους ένα κομμάτι του μυαλού του. Δεν πρέπει να ξεχνάτε: Έφερα τον Perez στην ομάδα τότε. Αλλά αυτή είναι απλώς η μοίρα με τον Verstappen δίπλα του και υποφέρει τώρα.

Αυτό συνέβαινε ήδη με τον Gasly. Από αυτή την άποψη, η δήλωση του Berger είναι η σωστή. Ο Perez χρειάζεται αλλαγή κλίματος και ομάδας. Τώρα θα δούμε πώς θα πάνε οι επόμενοι δύο αγώνες. Αλλά η ομάδα και ο ίδιος γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε κρίση.

Χωρίς τη συντριβή [στο Κατάρ] ο Hamilton θα είχε 10, 15 πόντους και θα τον πλησίαζε αρκετά στη δεύτερη θέση. Ο Checo πρέπει απλώς να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί χωρίς να κοιτάξει τον Verstappen. Προσπαθούμε να τον βοηθήσουμε να το κάνει αυτό. Βλέπετε, δεν υπάρχει κριτική από την ομάδα, μόνο βοήθεια. Ίσως λειτουργήσει.

Ο Christian Horner από τη μεριά του έχει δηλώσει πως ο Μεξικανός είχε έναν “σοκαριστικό αγώνα” στο GP του Κατάρ, τονίζοντας ότι ο οδηγός του χρειάζεται “απελπιστικά” να ξαναβρεί τη φόρμα του.

Ο Perez μπόρεσε να προκριθεί μόλις 13ος στον αγώνα της περασμένης Κυριακής προτού τρακάρει στον αγώνα sprint. Την Κυριακή, πήρε τρεις ποινές για υπέρβαση των ορίων της πίστας και τερμάτισε μόλις 10ος, ενώ ο Verstappen κυριάρχησε και πήρε την 14η φετινή του νίκη στους 17 αγώνες που διεξήχθησαν έως σήμερα.

ΠηγήReddit

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...