Το επόμενο Nissan GT-R ίσως είναι ηλεκτρικό

Σχετικά άρθρα

Τον Οκτώβριο του 2023 η Nissan στο περιθώριο της έκθεσης κινητικότητας της Ιαπωνίας, παρουσίασε το Hyper Force Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει την βάση για την επόμενη γενιά του GT-R.

Σύμφωνα με τον Giovanny Arroba, διευθυντής του σχεδιαστικού προγράμματος τις ιαπωνικής εταιρίας, υπάρχουν πιθανότητες το Hyper Force Concept να εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής μέχρι το 2030.

Ο προϊστάμενος του παγκόσμιου προϊοντικού σχεδιασμού της Nissan, Ivan Espinosa δήλωσε πως η Nissan θα περιμένει να ωριμάσει η τεχνολογία των μπαταριών στερεάς κατάστασης προτού βγάλει στην αγορά ένα ηλεκτρικό GT-R.

Ενώ το πρωτότυπο Hyper Force διέθετε 2 ηλεκτροκινητήρες, ο Espinosa δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Nissan να τοποθετήσει τρεις ή ακόμη και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες στο ηλεκτρικό GT-R. Πρόσθεσε δε, πως η Nismo έκδοση του θα μπορούσε να έχει μικρότερη μπαταρία για να μειωθεί το βάρος του αυτοκινήτου.

Η Nissan έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της να κυκλοφορήσει στην αγορά μπαταρίες στερεάς κατάστασης το 2028.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...