Ως μέρος του Indy Autonomous Challenge μια ειδικά τροποποιημένη Maserati MC20 έγινε το ταχύτερο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό, αφού έπιασε τα 318 χλμ/ώρα.
Το ρεκόρ σημειώθηκε στον διάδρομο του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι στο περιθώριο του 1000 Miglia Experience Florida, με τον Paul Mitchell, Διευθύνων Σύμβουλος της Indy Autonomous Challenge (IAC), της εταιρείας που συνεργάστηκε με το Πολυτεχνείο του Μιλάνο για να τροποποιήσει το πρόγραμμα οδήγησης AI του πανεπιστημίου ώστε να λειτουργεί αυτόνομα στη Maserati να δηλώνει:
Αυτά τα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας είναι πολύ περισσότερα από μια απλή βιτρίνα της μελλοντικής τεχνολογίας. ωθούμε το λογισμικό οδήγησης AI και το υλικό ρομποτικής στο απόλυτο πλεονέκτημα.
Το προηγούμενο ρεκόρ το κατείχε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την Indy Autonomous Challenge, όπου είχε πιάσει τα 310 χλμ/ώρα.
