Η Honda στο Detroit παρουσίασε 2 πρωτότυπα Civic τα οποία δείχνουν το πως θα μοιάζουν τα αντίστοιχα μοντέλα παραγωγής τα οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, θα βγούνε στη παραγωγή τον προσεχή Απρίλιο. Οι Ιάπωνες δεν θέλουν να αφήσουν κανέναν παραπονεμένο και έτσι θα έχουν μια έκδοση Civic για τον καθένα από εμάς. Το μοντέλο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε sedan και coupe εκδόσεις με μια πλειάδα κινητήρων βενζίνης και φυσικού αερίου ενώ θα υπάρξει και υβριδική έκδοση κάτω από το καπό.

Και κάτι που δεν έγινε γνωστό στο Detroit. Η Honda είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει την νέα γενιά του Civic το 2009 αλλά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έστειλε ξανά το αυτοκίνητο στα σχεδιαστήρια ώσπου το παρουσίασε τελικά αρχές του 2011 στο Detroit. Σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, το νέο Civic θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα να διαθέτει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό.

[Πηγή: AutoWeek]

  • ακομη και το sedan ειναι πανεμορφο. το θεμα ειναι τι κινητηρες θα φοραει… επισης ελπιζω να εβαλαν ξανα ανεξαρτητη πισω αναρτηση και ΟΧΙ αξονα..

    • λεπτομέρειες για την ανάρτηση δεν ξέρουμε. Κοίταξα ξανά το δελτίο τύπου του Detroit και δεν είδα να αναφέρει κάτι. Κινητήρες αν δεν βάλουν turbo προκοπή δεν βλέπουν! Τα έχουμε πει τόσες φορές

  • Πιστευω να πηραν το μηνυμα απο την κακη κριτικη που δεχτηκαν για την αναρτηση του τελευταιου Σιβικ. Για τους κινητηρες παντως διατηρω επιφυλαξεις για το αν εχουν αντιληφθει κατι. και απο τις ιαπωνικες, η χοντα πιστευω θα ειναι η τελευταια που θα εισαγει τουρμπο. δε θυμαμαι να τα χρησιμοποιουσε ποτε αλλωστε.. Σε αντιθεση με τογιοτα/μαζντα/νισσαν/μισουσβισι/σουβαρου…

    • αν βάλουν πάλι μόνο ατμοσφαιρικούς πιστεύω ότι θα το χάσουν το παιχνίδι ειδικά στην Ευρωπαϊκή αγορά

  • δε θελω να (προ)απογοητευτω, αλλα i see it coming…

    • ούτε εγώ θέλω να σε απογοητεύσω αλλά οι Ιάπωνες πρέπει να ξυπνήσουν!