Νέες λεπτομέρειες κυκλοφορήσαν για το νέο entry-level μοντέλο το οποίο ετοιμάζει η Porsche. Το μοντέλο θα αναβιώσει την 550 Spyder και σύμφωνα με το Βρετανικό CAR το roadster θα κατασκευαστεί πάνω στην κεντρομήχανη πλατφόρμα MSS του VW Group από αλουμίνιο και χάλυβα, την ίδια πλατφόρμα που θα φοράνε και τα Audi R4/R5 και Volkswagen BlueSport. Η Porsche θα παρουσιάσει αργότερα τόσο την coupe όσο και την cabrio εκδοχή του με τις φήμες να θέλουν να εξετάζεται να βγει στη παραγωγή ακόμη και σε Shooting Brake έκδοση.

Από μηχανικής πλευράς μέχρι σήμερα ξέραμε ότι θα φορέσει έναν 4-κύλινδρο boxer κινητήρα. Το CAR αναφέρει ότι ο κινητήρας αυτός θα είναι ένας turbo 1.900 cc που θα αποδίδει 210 άλογα με 291 Nm ροπής. Το Audi R4/R5 θα φορά πιθανότατα έναν πεντακύλινδρο κινητήρα (ίσως τον 2.5 TFSI) ο οποίος θα αποδίδει κοντά στα 340 άλογα με το VW BlueSport να φορά1400αριδες και δίλιτρους TSI κινητήρες ενώ ίσως κάνει την εμφάνιση του και ο νέος 1.600αρης που ετοιμάζει απόδοσης 220 ίππων περίπου. Σε ότι αφορά τα κιβώτια, αυτά θα είναι 2 και θα αποτελούνται από το 6-τάχυτο χειροκίνητο αλλά και το 7-τάχυτο DSG.

Αν ποτέ αποφασίσει η Porsche να βγάλει στη παραγωγή και γρηγορότερες εκδόσεις του, τότε θα του φορέσει τον νέο 2.5-λιτρο κινητήρα που ετοιμάζει (κωδική ονομασία B4) ο οποίο θα τοποθετηθεί στις νέες Cayman και Boxster και θα αποδίδει κοντά στα 360 άλογα. Το μοντέλο θα έχει αρχική τιμή στη Γερμανία γύρω στις 39.000 ευρώ και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το 2014.

[Πηγή: CAR | Rendering: carraradesign]