Φήμες για επιστροφή Kubica με τη Ferrari το 2013

Σχετικά άρθρα

Ξέρεις ότι στα paddock οι φήμες οργιάζουν, και το συγκεκριμένο θέμα προέρχεται από εκεί. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ουτοπικό, καθώς οι… φήμες επικαλούνται αξιόπιστες πηγές. Όπως μαρτυρά ο τίτλος, πρόκειται για τον Robert Kubica και την επιστροφή του στη Formula 1. Ο ίδιος έλεγε ότι θα επιστρέψει το 2012, ο χειρουργός του τόνισε ότι είναι κοντά στην επιστροφή, όμως ο manager του είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε, ώστε να δούμε πότε μπορεί να μπει ξανά σε μονοθέσιο της Formula 1.

Τα τελευταία νέα για τον Πολωνό (αν ισχύουν) είναι και ευχάριστα, αλλά και δυσάρεστα. Λοιπόν, επειδή θέλω το άρθρο να έχει θετική κατάληξη, ξεκινάω από τα δυσάρεστα. Σύμφωνα με τη φημολογία, ο 26χρονος δε θα είναι έτοιμος για να επιστρέψει το 2012, αλλά το 2013. Το 2012, θα επικεντρωθεί στο να ετοιμαστεί για να επανέλθει σε καλή κατάσταση εν όψει 2013.

Ας πάμε και στο καλό νέο. Πολύς λόγος γίνεται για τη Ferrari. Βασικά, οι φήμες μιλούν για τις 4 κορυφαίες ομάδες, ωστόσο η Scuderia είναι αυτή που… εκπληρώνει καλύτερα τα λεγόμενά τους. Ο Felipe Massa έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2012, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ν’ αποχωρήσει στο τέλος εκείνης της σεζόν, αφού, βάσει την τωρινής του απόδοσης, είναι πολύ “λίγος” για να λέγεται οδηγός επιπέδου Ferrari. Επίσης, ξέρουμε ότι ο Πολωνός είναι πολύ καλός φίλος με τον Fernando Alonso (λήξη συμβολαίου στο τέλος του 2016), κάτι πολύ θετικό, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να υπάρξει εσωτερική κόντρα. Παράλληλα, ένα ακόμα θετικό είναι ότι σχεδόν όλοι οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας θα έλεγαν “ναι” σε μια ενδεχόμενη απόκτηση του Robert. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται να οδηγήσει αρκετά χιλιόμετρα σε πίστα. Και ποια ομάδα έχει δικιά της πίστα; Σωστά, η Ferrari…

Ας περάσουμε και στις άλλες 3 από τις 4 κορυφαίες ομάδες. Καταρχήν, αναφέρω ότι καμιά δεν έχει “δέσει” και τους δύο οδηγούς της μέχρι και το 2013. Ξεκινάμε από τη Red Bull Racing. Ο Sebastian Vettel έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2014, σε αντίθεση με τον Mark Webber, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2012, οπότε υπάρχει κενή θέση. Η RBR, σαν κορυφαία ομάδα, θα αναζητήσει ένα οδηγό υψηλού επιπέδου, εκτός και αν θέλει να έχει για χρόνια έναν νούμερο δύο οδηγό, σαν τον Webber, ή να φέρει κάποιον οδηγό από την Toro Rosso ή τον Daniel Riccardo της HRT, ο οποίος, όμως, προέρχεται από τη σχολή της αυστριακής ομάδας.

Κεφάλαιο McLaren. Η βρετανική ομάδα, θεωρητικά, έχει κενό για το 2013, μιας και στο τέλος του 2012, λήγει το συμβόλαιο του Lewis Hamilton, τη στιγμή που το νέο συμβόλαιο του Jenson Button ισχύει μέχρι και το 2014. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι στη McLaren θέλουν να χάσουν έναν οδηγό σαν τον Hamilton, ούτε και ότι ο “Billion Dollar Man” θέλει να κλείσει την πόρτα στην ομάδα που τον έκανε γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Έτσι, αυτό το σενάριο μού φαίνεται το πιο απίθανο απ’ όλα.

Πάμε και στην τελευταία ομάδα της… υποψήφιας τετράδας, που είναι η Mercedes GP. Πρόσφατα, ο Nico Rosberg ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Γερμανούς μέχρι και το τέλος του 2013. Αντιθέτως, ο Michael Schumacher αρνήθηκε τις φήμες που τον ήθελαν ν’ ανανεώνει κι αυτός το συμβόλαιό του, έτσι υπάρχει κι εδώ κενή θέση, αν ο πολυπρωταθλητής δεν κάνει κάποια ανανέωση στο συμβόλαιο που λήγει στο τέλος του 2012.

Καλά με τα συμβόλαια τον άλλων, αλλά τι γίνεται με το συμβόλαιο του Kubica. Αυτό λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2011. Αυτό αφήνει ελεύθερο τον Πολωνό ώστε ν’ αποφασίσει ποια θα είναι η νέα του ομάδα, όπως λέει και ο πρόεδρος της Renault, Eric Bouller.

Το συμβόλαιό λήγει στο τέλος αυτού του έτους, έτσι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Ήμασταν αρκετά δίκαιοι. Έχουμε δεσμευθεί ηθικά, και αν θέλει να πάει κάπου αλλού, τότε όλα είναι καλά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαθέσιμη ομάδα καλύτερη από εμάς.

Επειδή μπορεί να σε κούρασα και να σε μπέρδεψα με συμβόλαια και αριθμούς, ας συνοψίσουμε. Λοιπόν, η πιο πιθανή επιλογή είναι η Ferrari. Οι σχέσεις του με τον Alonso είναι άψογες, η ομάδα θέλει κορυφαίο οδηγό, όπως και οι οπαδοί της, και διαθέτη δικιά της πίστα, στην οποία ο Kubica μπορεί να οδηγεί όσες ώρες της ημέρας θέλει, όχι φυσικά μονοθέσιο Formula 1. Η πιο απίθανη επιλογή είναι η McLaren. Οι Βρετανοί δε θέλουν να διώξουν τον Lewis, ούτε κι αυτός να φύγει από το Woking. Red Bull και Mercedes GP συγκεντρώνουν πιθανότητες, όμως είναι σημαντικά μικρότερες απ’ αυτές της Ferrari. Το θέμα είναι, σίγουρα, ενδιαφέρον, και περιμένουμε εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

[Πηγή: F1Aldia]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...