Αυτή είναι η νέα A-Class της οποίας διέρρευσαν φωτογραφίες μια ημέρα πριν παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης. Η Mercedes αφήνει πίσω την MPV σχεδίαση των προηγούμενων δύο γενιών και πλέον η A-Class είναι πλέον ένα hatchback. Στη Γενεύη θα παρουσιαστεί η πεντάθυρη έκδοση ενώ η τρίθυρη θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα. Το εσωτερικό της νέας A-Class είναι παρόμοιο με αυτό της νέας B-Class και δανείζεται πολλά στοιχεία από το πρωτότυπο Class-A, χρησιμοποιώντας υλικά καλύτερης ποιότητας από αυτά της τωρινής C-Class.

Είναι περισσότερο μοντέρνο με ρετρό στοιχεία με τους κεντρικούς αεραγωγούς και την κεντρική οθόνη να εξακολουθούν να έχουν το σχήμα αυτών του πρωτότυπου Class-A. Επίσης η Mercedes ανακοίνωσε και το σύστημα ψυχαγωγίας της A-Class, συνεργάζεται και με το iPhone του οδηγού μέσω της εφαρμογής “Digital DriveStyle App” αλλά και του συστήματος “Drive Kit Plus for the Apple iPhone” το οποίο στην ουσία ενσωματώνει της λειτουργίες του iPhone, ακόμη και το Siri, στην νέα A-Class.

Μηχανικά το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο με την ίδια γκάμα κινητήρων που φορά η B-Class. Έτσι θα υπάρχουν 5 κινητήρες βενζίνης απόδοσης από 109 έως 204 ίππων και 4 πετρελαίου απόδοσης από 122 έως 204 ίππων. Η Mercedes θα τοποθετήσει σύστημα Start/Stop σε όλες τις εκδόσεις της, ενώ θα υπάρχει και AMG έκδοση η οποία πιθανότατα να λέγεται Α25. Οι φωτογραφίες 7 και 8 μας δείχνουν πιθανώς την AMG έκδοση η οποία ονομάζεται Α250 και φαίνεται ότι διαθέτει νέο bodykit με νέους προφυλακτήρες και διαφορετική γρίλια. Θα φορά τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα και θα αποδίδει από 340 άλογα. Θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς. Η νέα A-Class θα είναι διαθέσιμη και σε cabrio έκδοση η οποία θα παρουσιαστεί το 2014. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτή θα μάθουμε αύριο.

Πηγή: Autofans | Thanks for the tip, Γιώργο]