Η Honda μας παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο το Acura NSX Concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής, η οποία ξέραμε ότι θα παρουσιαστεί το 2015. Τώρα όμως η Honda άφησε να εννοηθεί ότι ίσως το NSX θα παρουσιαστεί έναν χρόνο νωρίτερα, το 2014, αφού τότε παρουσιαστεί η αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου. Η παραγωγή του θα γίνεται από το τμήμα Honda Performance Development και το αυτοκίνητο θα είναι άμεσα διαθέσιμο τόσο σε αγωνιστική όσο και σε έκδοση δρόμο.

Το αυτοκίνητο παραγωγής θα κατασκευαστεί από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Honda Αμερικής, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Οχάιο και από εκεί θα εξάγεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και στην Ιαπωνία. Έχει διαστάσεις 4.330 mm μήκος, 1.895 mm πλάτος. 1.160 mm ύψος με μεταξόνιο 2.575 mm. Πατά πάνω σε 19″ ζάντες μπροστά και 20″ με ελαστικά διαστάσεων 255/35 μπροστά και 275/30 πίσω.

Μηχανικά το Ιαπωνικό supercar φορά ένα V6 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, ο οποίος θα είναι κατασκευασμένος από ελαφριά υλικά και θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα της Honda, Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive).

H Honda δεν αναφέρει τίποτα περισσότερο σχετικά με τον κινητήρα, πέραν του ότι είναι τεχνολογίας VTEC άμεσου ψεκασμού. Το κιβώτιο ταχυτήτων θα αυτόματο τεχνολογίας διπλού συμπλέκτη και θα ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα προσφέροντας έτσι καλύτερα νούμερα επιτάχυνσης αλλά και μικρότερη κατανάλωση.

Επιδόσεις δεν αναφέρουν οι Ιάπωνες αλλά οι φήμες αναφέρουν ότι ο V6 κινητήρας θα είναι χωρητικότητας 3.5-λίτρων στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, ανά έναν τοποθετημένο στους μπροστά τροχούς, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο. Θα αποδίδει συνολικά 400 άλογα με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

[Πηγή: Inside Line]