Επιβεβαίωση για το νέο Volkswagen Phaeton και την φθηνή φίρμα, το VW up! και με δικύλινδρο κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Ομιλητικός όπως πάντα, ο επικεφαλής ανάπτυξης και σχεδιασμού της Volkswagen, Ulrich Hackenberg , αποκάλυψε αρκετές λεπτομέρειες σχετικά με τα επόμενα βήματα του Γερμανικού Κολοσσού.

Στο περιθώριο της έκθεσης του Σάο Πάολο επιβεβαίωσε ότι η VW εργάζεται πάνω στο νέο Phaeton το οποίο θα κατασκευάζεται πάνω στην αρθρωτή πλατφόρμα MLB, την ίδια που θα φορούν οι επόμενες Bentley Continental και Porsche Panamera.

Επίσης δήλωσε ότι ο δικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας του XL1 800 κ.εκ θα τοποθετηθεί και το up! ώστε να ανταγωνιστεί τον δικύλινδρο της TwinAir της Fiat που φορά το Panda. Ο κινητήρας είναι συμβατός με τη νέα πλατφόρμα μικρών αυτοκινήτων της VW και έτσι θα μπορούσε να τοποθετηθεί και στην έκδοση παραγωγής του VW Taigun Concept, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015.

O Hackenberg είπε ότι ο τρικύλινδρος κινητήρας θα μπορούσε να τοποθετηθεί αργότερα και στο Golf, αφού μπορεί να τοποθετηθεί στη νέα MQB πλατφόρμα.

Σε ότι αφορά το Taigun Concept δήλωσε ότι θα μπορούσε να βγει στην αγορά και με τα σήματα των άλλων εταιριών του Group, εννοώντας αυτά της Skoda και της Seat. Δεν έχει παρθεί ακόμη η απόφαση να περάσει στη παραγωγή, αλλά πιστεύει ότι θα γίνει πραγματικότητα. Θα μπορούσε να είναι και τετρακίνητη, αλλά στόχος της VW είναι οι δικίνητες εκδόσεις, αφού κύριος στόχος για το αυτοκίνητο αυτό, είναι να επιλεχθεί από κοινό που κινείται καθημερινά μέσα σε πόλεις.

Τέλος, σε ότι αφορά το φθηνό brand που θα τεθεί αντιμέτωπο με Dacia και Datsun, δήλωσε ότι η εταιρία του εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια χαμηλού κόστους μάρκα, ώστε να ανταγωνιστεί την Dacia στις αναδυόμενες αγορές.

Η VW, σύμφωνα με τον Hackenberg, ψάχνει πάντα να βρει τρόπους ώστε να επεκταθεί στις παγκόσμιες αγορές, και αυτή τη χρονική περίοδο, οι εταιρίες χαμηλού κόστους έχουνε τεράστιες δυνατότητες. Συμπλήρωσε ότι στη Κίνα, το φθηνότερο αυτοκίνητο της VW κοστίζει 8.000 ευρώ, αλλά στην αγορά υπάρχουν και εταιρίες με κόστος 6.000 ευρώ. Είναι λογικό λοιπόν, να σκέφτονται τρόπους ώστε να ανταγωνιστούν τις μάρκες αυτές.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα κατασκευαστούν πάνω σε προηγούμενες γενιές μοντέλων της VW αφού έτσι θα εξοικονομήσουν και χρόνο αλλά και χρήμα για την ανάπτυξη τους.

Το νέο brand θα γίνει η 13η εταιρία του VW Group και σίγουρα στη γκάμα της θα διαθέτει ένα σεντάν, ένα station wagon και ένα MPV

[Πηγή: Autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...