Αποχωρεί ο πρόεδρος της Volkswagen, Ferdinand Piech καθώς και ο CEO της Ford, Alan Mulally

Σχετικά άρθρα

Ferdinand Piech Volkswagen

Τέλος εποχής για τον πρόεδρο της Volkswagen, Ferdinand Piech, αφού σύμφωνα με γερμανικά μέσα, ο 76-χρονος δισεκατομμυριούχος Ferdinand Piech, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στα ηνία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης μέχρι να πεθάνει, φαίνεται τελικά πως αποχωρεί από τη θέση του για λόγους υγείας.

Την θέση του απόγονου του Porsche ενδεχομένως να την διαδεχτεί ο μέχρι σήμερα CEO του VW Group, Martin Winterkorn, με την θέση του CEO του VW Group να την αναλαμβάνει είτε ο CEO της Audi, Rupert Stadler, είτε ο Hans Dieter Pötsch, οικονομικός διευθυντής (COO) της Volkswagen. H είδηση αυτή δεν φαίνεται να εξέπληξε την αγορά αφού η μετοχή της VW, παρουσιάζει οριακή πτώση 0,39% (€167,04).

O Piech, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του προέδρου της VW για περισσότερα από 11 χρόνια, μετά από τις υπηρεσίες 9 ετών που πρόσφερε στη VW στη θέση του CEO, το 2010 τοποθέτησε τη γυναίκα του Ursula Piech ως αναπληρωτή επικεφαλή των δύο ιδρύματων του που ελέγχουν τις μετοχές του στην Porsche και στη VW, με την γυναίκα του να θέτει υποψηφιότητα ώστε να γίνει μέλος του Διοικητικό Συμβουλίου της Audi. Οι αναλυτές χαρακτήρισαν τη κίνηση αυτή ως κίνηση της οικογένειας Piech-Porsche, να διατηρήσει την επιρροή τους, πάνω στην τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου.

Οι οικογένειες των Piech και Porsche ελέγχουν το περισσότερο από το 90% των μετοχών της Porsche SE, η οποία με τη σειρά της, κατέχει τη πλειοψηφία των κοινών μετοχών της VW. Η 56-χρονη νηπιαγωγός Ursula Piech, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ξαναπαντρευτεί, θα αναλάβει την διοίκηση των ιδρυμάτων αυτών, όταν ο Ferdinand Piech πεθάνει.

Alan Mulally at 2008 NAIAS

Από την άλλη, ο 68-χρονος Alan Mulally φαίνεται πως θα αποχωρήσει από το τιμόνι της Ford μετά το 2014, αφού το όνομά του ακούγεται πως ίσως θα γίνει ο νέος CEO της Microsoft! Για την θέση του στη Ford έχουν ακουστεί ήδη τα ονόματα των Mark Fields, COO σήμερα της Ford καθώς και του πρώην COO της Renault-Nissan, Carlos Tavares.

[Πηγή: Handelsblatt, Bloomberg]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...