H Ferrari 375 MM Scaglietti Coupe του 1954 “Best In Show” νικητής στο φετινό Pebble Beach Concours d’Elegance

Σχετικά άρθρα

mia-ferrari-375-mm-scaglietti-coupe-tou-1954-kerdizei-tis-entuposeis

Ακόμη ένα Concours D’Elegance στο Pebble Beach ολοκληρώθηκε και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι το βραβείο “Best of show” το κέρδισε για πρώτη φορά στην 64-χρονη ιστορία του θεσμού μια Ferrari, η Ferrari 375 MM Scaglietti Coupe του 1954. Το αυτοκίνητο ανήκει στον συλλέκτη Jon Shirley από τη πόλη Medina της Washington.

Το αυτοκίνητο άνηκε αρχικά στον σκηνοθέτη Roberto Rossellini, με το αυτοκίνητο αρχικά να ήταν ανοικτό ως Spyder μοντέλο. Ένα ατύχημα όμως κατέστρεψε το σώμα του, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να πάει το σασί στην Carrozzeria Scaglietti και να μετατρέψει σε Coupe. Μετά από μερικά χρόνια, ο Rossellini πούλησε το αυτοκίνητο στον Mario Savona από το Παλέρμο, ο οποίος λίγο μετά το πούλησε στον Charles Rober από το Παρίσι, εκεί όπου έμεινε μέχρι το 1995, όταν το βρήκε ο τωρινός ιδιοκτήτης του σε ένα υπόγειο γκαράζ σε ένα προάστιο του Παρισιού.

Εκτός από το γεγονός πως είναι η πρώτη Ferrari που κερδίσει τον το βραβείο “Best of show” στο Pebble Beach, είναι και το πρώτο μεταπολεμικό αυτοκίνητο που λαμβάνει αυτή την κορυφαία διάκριση από το 1968. Η συγκεκριμένη 1954 Ferrari 375 MM Scaglietti Coupe δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται μιας και έχει πάρει αρκετά “Best of show” βραβεία τα περασμένα χρόνια.

https://www.youtube.com/watch?v=93ZLHTt8NI8

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...

Touring Arese RH95 Vento D’Oro

Η Carrozzeria Touring Superleggera βγάζει στην αγορά μια ειδική έκδοση του Arese RH95, την Vento D’Oro, με το αυτοκίνητο να πρόκειται για μια Ferrari...