413048

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, η Chrysler κατέθεσε αίτηση για επέκταση του trademark του ονόματος “Barracuda” για χρήση σε “επιβατικά αυτοκίνητα, τα δομικά τους μέρη, επίπεδα εξοπλισμού και σήματα”. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι περιμένουμε από την FCA να αναβιώσει από το πουθενά το θρυλικό αυτό όνομα.

Το αρχικό Barracuda, ήταν στην ουσία ένα Plymouth Valiant, μέχρι που το 1970, η εταιρία αποφάσισε να το μεταφέρει σε ένα αμάξωμα σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερους κινητήρες… για την ιστορία, τους ίδιους κινητήρες που χρησιμοποιούσε το Dodge Challenger. Όμως Plymouth δεν υπάρχει πλέον και ενώ η ιστορία με την αναβίωση του Barracuda κυκλοφορείκαι διαψεύδεται από επίσημα χείλη– εδώ και κάποια χρόνια, η FCA θέλει να κρατήσει το όνομα για τον εαυτό της… λογικό είναι άλλωστε.

Σε σχετικά νέα, το Allpar αναφέρει ότι τόσο το SRT Logo όσο και το Hellcat είναι επίσημα κατοχυρωμένα ενώ το ίδιο ισχύει και για το Trackhawk. Τέλος, η FCA επέκτεινε και το trademark για το όνομα “Chrysler 100”. Για άλλη μία φορά: η κατοχύρωση ενός ονόματος δεν σημαίνει απαραίτητα σχέδια για λανσάρισμα ενός μοντέλου.