Πρωταθλητής των Πρωταθλητών ο Vettel

Σχετικά άρθρα

Sebastian Vettel

Στην ιστορία πέρασε το φετινό Race Of Champions, με τον Sebastian Vettel να αναδεικνύεται Πρωταθλητής των Πρωταθλητών! Ο Γερμανός επέστρεψε εμφατικά στον θεσμό, κατακτώντας την πρώτη θέση, εν αντιθέσει με τη Formula 1, εκεί όπου δύο χρόνια βρίσκεται κάτω από την κορυφή.

Ο οδηγός της Ferrari πήρε τον συγκεκριμένο τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του, κερδίζοντας τον Tom Kristensen, και μάλιστα με 2-0 στον τελικό. Ο θρύλος του Le Mans έφτασε για 4η φορά μέχρι τον τελικό, αλλά ο Δανός ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανέβει στην πρώτη θέση.

Στα ημιτελικά, ο Vettel αντιμετώπισε τον περσινό νικητή David Coulthard, αλλά ο Σκοτσέζος έχασε με 2-1 από τον Γερμανό. Το άλλο ζευγάρι αποτελούσαν οι Kristensen και Alex Buncombe, με τον Δανό να επικρατεί καθαρά έναντι του Βρετανού, γράφοντας το 2-0.

2015 Race of Champions, Olympic Park, London

Οι χθεσινοί νικητές της Team England 1, δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά, καθώς ο Andy Priaulx αποκλείστηκε από τον Kristensen και ο Jason Plato από τον Buncombe στα προ-ημιτελικά. Ενδοοικογενειακή μάχη μεταξύ των Vettel και Nico Hulkenberg στα προ-ημιτελικά. Χαμένος, φυσικά, βγήκε ο «Hulk», ενώ την ήττα γνώρισε και ο Felipe Massa από τον Coulthard, με τον Σκωτσέζο να βγάζει εκτός και τον Susie Wolff, που εγκαταλείπει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Vettel κέρδισε και τον Petter Solberg, και ο Hulkenberg τον Daniel Ricciardo, που δεν κατάφερε πολλά στην πρώτη το εμφάνιση στο ROC. Ήττα και για τον πρώην οδηγό της Formula 1 και νυν της Formula E, Nelson Piquet Jr, καθώς είδε την πλάτη του Kristensen. Το όνομά που δεν έχεις διαβάσει ακόμα είναι αυτό του Jenson Button. Ο Πρωταθλητής του 2009 έκανε κακή εμφάνιση, με συνέπεια να νικηθεί από τον Massa.

Οι οδηγοί ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2016, δίχως ακόμα να γνωρίζουμε την ημερομηνία και το μέρος που θα διεξαχθεί ο αγώνας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...