Στα άδυτα του Corse Clienti της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Corse Clienti

Αν δεν σε έχει εντυπωσιάσει έως τώρα το XX πρόγραμμα της Ferrari, το πρόγραμμα ιδιωτικών αγώνων F1 Clienti το όποιο απευθύνεται στους πιο πλούσιους, αξιοσέβαστους και πιστούς ιδιοκτήτες Ferrari σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει.

Να θυμίσω εδώ ότι το πρόγραμμα XX αφορά εκλεκτούς πελάτες του Maranello, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ένα από τα περιορισμένης παραγωγής μοντέλα της σειράς XX και μπορούν να συμμετέχουν σε ιδιωτικούς αγώνες αλλά ακόμα και στην εξέλιξη νέων μοντέλων Ferrari, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες από τις προσωπικές τους εμπειρίες στο εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό του προγράμματος. Τελευταίο μοντέλο της σειράς η θεϊκή FXX-K των 1050 αλόγων, η οποία διαθέτει και σύστημα KERS (εξού και το γράμμα K στην ονομασία της).

Το πρόγραμμα F1 Clienti αφορά αληθινά αγωνιστικά, και για να γίνω πιο σαφής αφορά μονοθέσια. Από το 2003 που λειτουργεί το πρόγραμμα, η Ferrari δίνει τη δυνατότητα σε ένα πολύ μικρό αριθμό των πιο εκλεκτών πελατών της να αγοράσει μονοθέσια F1 έναντι 1,5-2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά η Ferrari περιμένει δυο χρόνια μέχρι να τα πουλήσει ώστε να μην πέσει η τρέχουσα τεχνολογία της σε λάθος χέρια.

Σε αντίθεση με το XX πρόγραμμα στο όποιο τα μοντέλα φυλάσσονται από την ίδια την Ferrari, ο τυχερός πελάτης του F1 Clienti έχει τη δυνατότητα να φυλάξει το όχημα στο σπίτι του. Βέβαια, οι περισσότεροι προτιμούν να τα κρατάνε τα οχήματα στο εργοστάσιο ώστε να μπορούν να συντηρούνται σωστά από τους ειδικούς αλλά ταυτόχρονα να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμα για χρήση. Τα μονοθέσια μπορούν να οδηγηθούν στο Fiorano είτε σε οποιαδήποτε άλλη πίστα θελήσει ο πελάτης αφού οι κύριοι του προγράμματος Corse Clienti αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το μονοθέσιο. Το πιο τρελό ιδιωτικό όχημα του προγράμματος αποτελεί η F1 του 2004 με την οποία κέρδισε τότε ο Michael Schumacher το πρωτάθλημα. Πάρε μια μικρή γεύση στο βίντεο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...