Η AMG θα εξελίξει την επόμενη Mercedes SL

Σχετικά άρθρα

Mercedes SL 2017

Η τελευταία γενιά της SL παρουσιάστηκε το 2012 και έχει ήδη παρουσιαστεί η ανανεωμένη εκδοχή της, οπότε η Mercedes έκρινε πως πρέπει να ξεκινήσει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς. Η εταιρεία αποφάσισε πως για την νέα γένια, υπεύθυνη για την εξέλιξη της θα είναι η AMG, με σκοπό να την κάνει πιο σπορ και μια διαφορετική πρόταση από το σημερινό μοντέλο.

Η επόμενη SL θα πατάει πάνω στην νέα πλατφόρμα MSA, η οποία είναι η εξέλιξη της σημερινής πλατφόρμας MRA που έκανε ντεμπούτο στην τελευταία γενιά της C-Class (W205) και θα μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικά μήκη και μεταξόνια. Επιπλέον θα κάνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου και CFRB που θα βοηθήσει την SL να μειώσει αρκετά το βάρος της.

Εκτός από την νέα πλατφόρμα, το βάρος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο με την αντικατάσταση της σκληρής αναδιπλούμενης οροφής προς όφελος μιας μαλακής οροφής όπως στην S-Class Cabriolet, αφού την τελευταία φορά που είδαμε τέτοια οροφή στην SL ήταν το 2001. Τέλος, στους κινητήρες αναμένουμε να δούμε στην βάση τον νέο 3,0 λίτρο εξακύλινδρο της εταιρείας, τον 4,0 λίτρο V8 twin-turbo για τις SL500 και SL63 και τον 6,0 λίτρo V12 twin-turbo για την κορυφαία SL65.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...