Μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας στο Keen Security Lab, ένα τμήμα της κινέζικης Tencent κατάφεραν και χάκαραν ένα Tesla Model S, καταφέροντας να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ, να ανοιγοκλείνουν τους καθρέπτες, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να ενεργοποιήσουν όποτε θέλουν το σύστημα πέδησης, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είχαν ειδοποιήσει ήδη την Tesla για το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν για την διόρθωσή του, προτού τελικά βγάλουν το θέμα στη δημοσιότητα. Η Tesla χρειάστηκε 10 ημέρες για να δώσει over-the-air τη νέα αναβάθμιση του λογισμικού της που έκλεινε την συγκεκριμένη “τρύπα ασφαλείας”.

Στις σχετικές ειδήσεις, μέτοχοι της Tesla εξακολουθούν να μην βλέπουν με καλό μάτι την εξαγορά της SolarCity ύψους 2,6 δισ. δολαρίων και έτσι προχώρησαν σε αγωγές κατά της Tesla. Σύμφωνα με το Bloomberg η Tesla σε κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α ανέφερε πως τέσσερις μέτοχοι της, έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον της, για να μπλοκάρουν την εξαγορά της SolarCity. Πρόκειται για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο Riviera Beach Pension Fund, το Συνταξιοδοτικό Ταμείων Δασκάλων του Arkansas και οι ανεξάρτητοι μέτοχοι P. Evan Stephens και Ellen Prasinos, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η σχέση του Elon Musk και της SolarCity (ο Musk ήταν και παραμένει πρόεδρος της SolarCity) είναι “ύποπτη”. Η Tesla απαντά πως οι ισχυρισμοί των αγωγών είναι “χωρίς αξία”.

 • JohnnyXP64

  Σωστός τρόπος να βρεις κ να λύσεις τρύπες. Ενημέρωσαν την εταιρεία κ αφού βγήκε fix σε μόλις 10μερες… Μετά το κάνουν βίντεο.

  Βέβαια το να χακαρουν με την τρύπα αυτή δεν είναι δα κ τόσο εύκολο διότι πρέπει να πετύχει όχημα που ψάχνει για σταθμό φόρτισης εκείνη την ώρα.
  Κ αυτό αφού είναι σε πολύ κοντινή θέση.
  Ασε που πλέον δεν είναι εφικτό καν.

  Δεν είναι ότι περνά ενα αμάξι απο μπροστά κ τσουπ έχει έλεγχο αυτών των πραγμάτων.

  Πάντως αυτό ναι είναι hacking γιατί έγινε καθαρά remotely οταν το αμάξι ηταν ευαλωτο κάνοντας wireless search για charging stations.

  Δεν το ανοίξαν δεν συνδεσαν καλώδιο κ σχετικά κουραφεξαλα που καναν αλλοι κ βάπτιζαν hacking ενώ ήταν μέσα στο αμάξι.

  Nice find. Απορώ πόσο καιρό τους πήρε να βρουν το κενό αυτό…

 • manowar

  εχει καταντησει η αυτοκινηση ολο τετοιες μλκιες για να δισφημιζει ο ενας τον αλλον κανουν σαν γκομενες που ξεμαλιαζοντε ο ενας χακαρε αυτο αλλςο εσπασε την bmw του ντιζελ gate ,,,3 κακνα της κακνης..ποιος πετροχεντ χεστηκε με αυτα τα κατιναρια πολεμο κανουν ολοι με ολους και η δισφημιση παει συννεφο αυτο ειναι ολο