Μια ομάδα ερευνητών ασφαλείας στο Keen Security Lab, ένα τμήμα της κινέζικης Tencent κατάφεραν και χάκαραν ένα Tesla Model S, καταφέροντας να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, να ανοίγουν το πορτμπαγκάζ, να ανοιγοκλείνουν τους καθρέπτες, αλλά το σημαντικότερο είναι πως μπορούν να ενεργοποιήσουν όποτε θέλουν το σύστημα πέδησης, ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είχαν ειδοποιήσει ήδη την Tesla για το κενό ασφαλείας και συνεργάστηκαν για την διόρθωσή του, προτού τελικά βγάλουν το θέμα στη δημοσιότητα. Η Tesla χρειάστηκε 10 ημέρες για να δώσει over-the-air τη νέα αναβάθμιση του λογισμικού της που έκλεινε την συγκεκριμένη “τρύπα ασφαλείας”.

Στις σχετικές ειδήσεις, μέτοχοι της Tesla εξακολουθούν να μην βλέπουν με καλό μάτι την εξαγορά της SolarCity ύψους 2,6 δισ. δολαρίων και έτσι προχώρησαν σε αγωγές κατά της Tesla. Σύμφωνα με το Bloomberg η Tesla σε κατάθεσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α ανέφερε πως τέσσερις μέτοχοι της, έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον της, για να μπλοκάρουν την εξαγορά της SolarCity. Πρόκειται για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο Riviera Beach Pension Fund, το Συνταξιοδοτικό Ταμείων Δασκάλων του Arkansas και οι ανεξάρτητοι μέτοχοι P. Evan Stephens και Ellen Prasinos, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η σχέση του Elon Musk και της SolarCity (ο Musk ήταν και παραμένει πρόεδρος της SolarCity) είναι “ύποπτη”. Η Tesla απαντά πως οι ισχυρισμοί των αγωγών είναι “χωρίς αξία”.