Η Geely ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Lotus

Σχετικά άρθρα

00elisecup1

Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει μια έντονη φημολογία για επικείμενη πώληση της Lotus. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά ούτε διαψευστεί και δεν είναι απίθανο η Proton, στην οποία ανήκει η Lotus από το 1996, να θέλει να της βάλει πωλητήριο. Η Lotus εδώ και δύο δεκαετίες δεν είχε δει κερδοφορία με μοναδική εξαίρεση τη φετινή χρονιά, που η αύξηση των πωλήσεων αλλά και οι κινήσεις εξυγίανσης έβαλαν κάποια χρήματα στα ταμεία της.

Τώρα ίσως είναι η ευκαιρία της Proton να πουλήσει τη Lotus χρησιμοποιώντας την κερδοφορία ως δυνατό χαρτί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η αύξηση των πωλήσεων αλλά και η πληθώρα νέων μοντέλων που αναμένονται, θα κεντρίσουν περισσότερους αγοραστές και σύμφωνα με τα λόγια του CEO της Lotus, Jean-Marc Gales, το μέλλον της εταιρίας είναι ευοίωνο.

new-2016-lotus-elise-background-wallpaper

Για τους μνηστήρες έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως το PSA Group, η Renault και η Suzuki, αλλά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο κινεζικός κολοσσός Geely, ενδιαφέρεται για την εξαγορά της.  Ο κατασκευαστής από την Κίνα, μετά την εξαγορά της Volvo το 2010, έθεσε στην κατοχή του τη London Taxi Company το 2012 και μόλις πριν από μερικές μέρες ανακοίνωσε την ίδρυση μιας νέας εταιρίας, της Lynk & Co, που θα επικεντρωθεί πάνω στις νέες τεχνολογίες και τάσεις πάνω στα αυτοκίνητα.

Απ’ ότι φαίνεται η όρεξη της για εξαγορές δε σταματάει εκεί και η Lotus φαντάζει μια σπουδαία ευκαιρία και για τις δύο εταιρίες, καθώς από τη μία το δυνατό όνομα της Lotus και η τεχνογνωσία της πάνω στα σπορ αυτοκίνητα θα βοηθήσουν αρκετά την Geely και από την άλλη η οικονομική ευχέρεια που δείχνει να έχει η Geely, θα βοηθήσει πολύ τη Lotus για να υλοποιήσει το μελλοντικό της πλάνο, κάτι που δεν μπορεί να κάνει ο τωρινός ιδιοκτήτης.

2016-lotus-elise-cancelled-wide-wallpaper

Θα περιμένουμε να δούμε αν οι φήμες έχουν κάποια υπόσταση, μέσω κάποιας επίσημης ενημέρωσης από τις δύο εταιρίες. Ας ελπίσουμε να γίνει το καλύτερο δυνατό για τη Lotus για να μπορέσει να υλοποιήσει το πλάνο της και να δούμε την επόμενη γενιά αυτοκινήτων της στους δρόμους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...

To Toyota FJ Cruiser επιστρέφει ως μικρότερο Land Cruiser

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Land Cruiser FJ, το οποίο -αν βγει ένα μοντέλο με αυτό το όνομα- πιθανότατα θα αποτελέσει...

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...
Autoblog.gr