Το Orca C113 δικαίως βρίσκεται στην λίστα με τα 12 ασχημότερα supercars. Ωστόσο η υπερβολική εμφάνισή του δεν το εμποδίζει να είναι ένα από τα γρηγορότερα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η Orca Engineering ιδρύθηκε στο Λιχτενστάιν από τους Rene και Ralph Beck, πατέρας και γιος, οι οποίοι θέλησαν να κατασκευάσουν το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο. Και αν αναφερθούμε μονάχα στα νούμερα έφτασαν πολύ κοντά.

0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ/ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, 0-300 χλμ/ώρα σε 15 δευτερόλεπτα και και τελική -θεωρητική- ταχύτητα μεγαλύτερη των 360 χλμ/ώρα. Από που προέρχεται αυτή η δύναμη; Από τον V8 4,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα της Audi που μετά τις αναβαθμίσεις της MTM, παράγει περίπου 650 άλογα με 900 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς, με το Orca C113 να ζυγίζει μόνο 850 κιλά, να διαθέτει ενεργή ανάρτηση, ημι-σειριακό επτατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26 Cd και η εταιρία ήθελε να κατασκευάσει μερικές εκατοντάδες του C113. Ωστόσο το κοινό δεν το αγάπησε, κυρίως λόγω του σχεδιασμού του, και έτσι μια χούφτα από αυτά είδαν το φως της παραγωγής.