Νέο μεσαίο crossover από την Chevrolet

Σχετικά άρθρα

Όλοι μας γνωρίζουμε πως ο αγαπημένος τύπος αυτοκινήτου των Αμερικανών είναι τα θηριώδη SUVs, κάτι που μπορεί και να φανεί αν δει κανείς τα best seller μοντέλα τους. Αμφιλεγόμενη επιλογή, όμως πουλάνε σαν ζεστό ψωμάκι. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι περισσότερες εταιρείες έχουν αρκετά από δαύτα στους καταλόγους τους, ώστε να μπορούν να καλύψουν κάθε γούστο.

Μια από τα ίδια και η Chevrolet, όπου στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου μοντέλου του Chevrolet Traverse, ενός μεγάλου SUV, όλοι διαπίστωσαν πως έγινε αρκετά μεγαλύτερο. Το αμέσως μικρότερο πλέον είναι το Chevrolet Equinox. Ωστόσο, η Chevrolet ήθελε στην γκάμα της και κάτι πιο ενδιάμεσο. Έτσι, φαίνεται πως σχεδιάζεται εισαγωγή ενός μεσαίου crossover, που θα καλύπτει το χάσμα μεταξύ Traverse και Equinox.

Το νέο Chevrolet Traverse

Μάλιστα κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε και ένας εκπρόσωπος τύπου της φίρμας, αναφερόμενος στην επέκταση της γραμμής παραγωγής με ένα τέτοιο μοντέλο. Κι επειδή γνωρίζουμε πως η GM, στην οποία υπάγεται και η Chevrolet, είναι πάντα ανοιχτή στους “δανεισμούς” πατωμάτων από τη μία φίρμα στην άλλη (βλ. Alfa Romeo – Jeep), είναι πολύ πιθανό να δούμε το υπάρχον GMC Acadia με ένα άλλο περιτύλιγμα.

Βέβαια, το Acadia με το Traverse πατούν επίσης στην ίδια πλατφόρμα, αλλά το μεν πρώτο χρησιμοποιεί την έκδοση της C1XX με μικρότερο μεταξόνιο, από εκείνη του Traverse, που έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο. Έτσι, ίσως δούμε κάποιο το οποίο θα έχει το ίδιο μεταξόνιο με το Acadia.

Τέλος, φήμες κάνουν λόγο ότι η φίρμα θα χρησιμοποιήσει την δύναμη του ονόματος του Blazer (πιθανόν TrailBlazer), που τόσοι έχουν λατρέψει στα SUV, και που βέβαια δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα που ξέρουν όσοι λάτρεψαν, καθώς θα πατάει όπως είπαμε σε νέα πλατφόρμα και θα έχει απεκδυθεί τον παλιό (καλό;) χαρακτήρα. Το βέβαιο είναι όμως πως η δύναμη του ονόματος θα προσελκύσει τους καταναλωτές, δίνοντας στην Chevrolet αυτό που θέλει κάθε κατασκευαστής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 708 άλογα η Corvette Convertible του Hennessey

Η Hennessey Performance δείχνει το H700 πακέτο που ετοίμασε για την ανοιχτή έκδοση της Chevrolet Corvette (C8), η οποία όταν βγαίνει από το εργοστάσιο...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...
Autoblog.gr