Οι αρχές του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, συνέλαβαν μια συμμορία μοτοσικλετιστών που έκλεβε μέσω hacking 150 Jeep Wrangler. Η συμμορία ονομάζεται The Hooligans και είχε ως έδρα την πόλη Tijuana του Μεξικό.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ληστές διέθεταν συστήματα υψηλής τεχνολογίας που μπορούσαν να κλέψουν τον κώδικα από το κλειδί ενός Wrangler και στη συνέχεια, σε συνεργασία με έναν αντιπρόσωπο της FCA στην πόλη Cabo San Lucas, είχαν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων της εταιρίας, δημιουργώντας έτσι νέα κλειδιά. Στη πορεία επέστρεφαν στο Wrangler που είχαν “βάλει στο μάτι”, άνοιγαν το καπό, έκοβαν τα καλώδια της κόρνας και με το κλειδί που είχαν δημιουργήσει, ξεκλείδωναν το αυτοκίνητο, επαναπρογραμμάτιζαν το τσιπ του υπολογιστή του κλειδιού και έτσι έκλεβαν το αυτοκίνητο. Τα κλεμμένα Wranglers πήγαιναν στην πόλη Tijuana προκειμένου να πουληθούν.

Οι αρχές υπολογίζουν πως το κόστος των κλεμμένων Wrangler έφτασε τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια, με τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιήθηκαν και για άλλα εγκλήματα, όπως διακίνηση ναρκωτικών. Έχουν απαγγελθεί μέχρι στιγμής κατηγορίες σε 9 άτομα, με την αστυνομία να έχει συλλάβει μόνο τους τρεις από αυτούς, με τους άλλους έξι να διαφεύγουν.