H Borgward teasάρει ένα sport concept για την Φρανκφούρτη

Σχετικά άρθρα

Ενάμιση μήνα πριν την έναρξη της φετινή έκθεσης της Φρανκφούρτης, η Borgward δίνει την πρώτη teaser φωτογραφία του νέου concept που θα κάνει το ντεμπούτο του στην γερμανική πόλη. Η διασωθείσα από Κινέζους το 2015 γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά από την φωτογραφία γίνεται εμφανές ότι δεν πρόκειται για ένα SUV. Αντ’αυτού μοιάζει ένα ένα χαμηλό sportscar, με έντονα φτερά, ένα καπό γεμάτο καμπύλες, και χαμηλό παρμπρίζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα κάνει χρήση κάποιας μορφής ηλεκτρισμού, και θα μας δείχνει στοιχεία της έκδοσης δρόμου ενός μελλοντικού μοντέλου της.

Να θυμίσω ότι η Borgward, που λειτουργούσε την περίοδο 1920-1961, θα επιστρέψει στη γενέτειρα της κατασκευάζοντας ένα εργοστάσιο στη Βρέμη της Γερμανίας, με το αρχικό σχέδιο για φθηνότερες εγκαταστάσεις κάπου αλλού να μην ευδοκιμεί. Οι ιθύνοντες υπολογίζουν να το θέσουν σε λειτουργία το 2017 με τα πρώτα οχήματα να εξέρχονται της πύλης του περί το 2018.

Σε πρώτη φάση σκέφτονται την κατασκευή μιας αίθουσας συναρμολόγησης με δυνατότητα παραγωγής 10.000 οχημάτων το έτος, προσφέροντας μάλιστα 50 με 100 επιπλέον θέσεις εργασίας. Εκεί, θα ετοιμαστεί ένα ηλεκτρικό SUV, το BX7 luxury το οποίο αυτή την στιγμή παράγεται ως plug-in hybrid στην Κίνα. Ακολουθεί ακόμα ένα SUV ονόματι BX5, που όπως καταλαβαίνουμε από το όνομά του θα είναι μικρότερο, και θα διατίθεται ως ηλεκτρικό και ως plug-in hybrid.

Τέλος, η Borgward έχει εντάξει στο δυναμικό της τον πρώην σχεδιαστή της Μini, Anders Warming, καθώς και τον πρώην σχεδιαστή της Kia, David Napoléon Genot.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...