Ο Jim Hackett, ο νέος CEO της Ford παραχώρησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιθώριο του συμποσίου City of Tomorrow στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Ο Hackett μεταξύ εκείνων που δήλωσε, αναφέρθηκε και στα αυτόνομα αυτοκίνητα τα οποία όπως είπε, απέχουν αρκετά προκειμένου να κατακλύσουν την αγορά και πως τα παραδοσιακά, ελεγχόμενα από τους ανθρώπους αυτοκίνητα, έχουν ακόμη μέλλον. Συμπλήρωσε πως η Ford θα παρουσιάσει το 2021 ένα αυτόνομο αυτοκίνητο που δεν έχει τιμόνι και πεντάλ, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από το 2025.

Η Ford έχει πάρει την απόφαση να παραλείψει ένα Επίπεδο (το 3) της αυτόνομης οδήγησης και να ξεκινήσει τις δοκιμές των Επιπέδων 4 και 5, με τα οχήματα να έχουν πλήρως αυτόνομη λειτουργία και δεν απαιτούν την ύπαρξη ανθρώπου στο εσωτερικό. Η Ford μάλιστα υποστηρίζει πως οι δοκιμές των αυτόνομων Fusion πηγαίνουν τόσο καλά και ομαλά, που οι μηχανικοί της που βρίσκονται μέσα στα πρωτότυπα οχήματα, παίρνουν έναν υπνάκο.

Γι’αυτόν τον λόγο, η Μπλε Οβάλ εταιρίαμ προκειμένου να τους κρατήσει ξύπνιους, έχει τοποθετήσει μέσα στα αυτόνομα οχήματα συναγερμούς, βομβητές, συστήματα δόνησης στα καθίσματα και στο τιμόνι, αλλά και φώτα προειδοποίησης.

 • Christos-

  Φοβάμαι, την ώρα που θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα κόσμο, με ηλεκτρικούς αυτόνομους κουβάδες, που θα παράγουν ψεύτικο ήχο.

  • Anestis Genk

   Γενικά θα ζούμε σε έναν κόσμο με ψευτιές.

  • τι ειναι προτιμοτερο να ζεις με ηλεκτρικους κουβαδες ?? η με χαρους που βγηκαν παγανια ???

  • Bon Viveur

   Θα είσαι ζωντανός εσύ και η οικογένεια σου όμως μιας και δεν θα μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, θα μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται άτομα με κάποια ανάγκη παραπάνω απο τους υπόλοιπους, άτομα μεγάλης ηλικίας, θα πηγαίνεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου, θα κάνεις άλλη δουλειά την ώρα που θα σε πηγαίνει στο σημείο που θέλεις, λιγότερη ρύπανση και ήχορύπανση κ.ο.κ.