Αυτή η μοναδική Jaguar XK120 SE by Pininfarina χρειάστηκε 6.725 ώρες αποκατάστασης

Σχετικά άρθρα

Στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach η Classic Motor Cars (CMC) παρουσίασε την one-off Jaguar XK120 by Pininfarina, η οποία χρειάστηκε 6.725 ώρες δουλειάς προκειμένου να ανακατασκευαστεί πλήρως.

Ο Pininfarina παρέδωσε την μοναδική αυτή Jaguar στον Max Hoffman το 1954, ένας Αυστριακό που ζούσε στη Νέα Υόρκη και ήταν έμπορων πολυτελών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο παρουσιάστηκε στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης το 1955.

Τα χρόνια πέρασαν και το 2015 η CMC ανέλαβε να επαναφέρει την σπάνια αυτή Jaguar στην αρχική της κατάσταση. Έτσι χρειάστηκαν 6.275 ώρες, προκειμένου να έρθει στο επίπεδο που την βλέπεις. Η εταιρία αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, όπως το να βρει το αρχικό χρώμα, αλλά και να κατασκευάσει τους προφυλακτήρες και το πίσω παρμπρίζ. Τελικά επιλέχθηκε η λύση της σάρωσης και της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Κίνηση παίρνει από τον 3,4-λίτρων σε σειρά εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 182 ίππων που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...