Η εκδήλωση Menschen in Europe –η οποία χαρακτηρίζεται ως φόρουμ για τη διεθνή κατανόηση- διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην πόλη Passau, της Γερμανίας, με τα θέματα προς συζήτηση να αφορούν τα πάντα, όπως από επιχειρήσεις και πολιτική, μέχρι την τέχνη και τον πολιτισμό.

Εκεί καλεσμένος ήταν και ο CEO του ομίλου Volkswagen, Matthias Müller, έκανε κάποιες αρκετά “δηλητηριασμένες” δηλώσεις για την Tesla, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Τώρα, πρέπει πραγματικά θα ήθελα να πω λίγα λόγια για την Tesla: Με όλο τον σεβασμό, υπάρχουν μερικοί παγκόσμιοι πρωταθλητές μεγάλων ανακοινώσεων σε αυτόν τον κόσμο – δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Υπάρχουν εταιρείες που πωλούν μόλις 80.000 αυτοκίνητα ετησίως. Στη συνέχεια, υπάρχουν εταιρείες -όπως η Volkswagen- που θα πουλήσουν φέτος 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα και αποφέρουν κέρδη 13 ή 14 δισεκατομμυρίων ευρώ. Εάν είμαι σωστά ενημερωμένος, η Tesla κάθε τρίμηνο χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, και απολύει τους εργαζομένους της. Κοινωνική ευθύνη; Παρακαλώ πολύ. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε και να συγκρίνουμε τα μήλα με τα πορτοκάλια.

Πολύ επιθετικός δεν νομίζεις; Αλλά κάπως πρέπει να δημιουργήσει το κλίμα για την μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση που ετοιμάζει η γερμανική εταιρία. Η δήλωση αυτή έρχεται σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά από ακόμα μια του Müller, στην οποία είχε δηλώσει πως η Tesla δεν αποτελεί απειλή για την VW.