H VW πιστεύει ότι η Tesla δεν αποτελεί απειλή, και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα diesel

Σχετικά άρθρα

Σχετικά διαφορετικές είναι οι δηλώσεις των υψηλά ιστάμενων προσώπων της Volkswagen, καθώς πριν περίπου τέσσερις μήνες ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, είχε δηλώσει ότι η εταιρία του έχει ικανότητες που η Tesla δεν έχει. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η Volkswagen θα είναι η εταιρεία που θα σταματήσει την Tesla, και θα γίνει ο ηγέτης στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ένα μήνα αργότερα, πάλι ο Diess παραδέχθηκε ότι η Tesla έχει ικανότητες, που δεν διαθέτει η Volkswagen, λέγοντας:

Στον παλιό κόσμο ήταν η Toyota, η Hyundai και οι γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Στον νέο κόσμο είναι η Tesla. H Tesla ανήκει μεταξύ των ανταγωνιστών που έχει ικανότητες τις οποίες δεν έχουμε αυτή τη στιγμή.

Από την άλλη, φαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Volkswagen, Matthias Mueller, δεν έχει την ίδια άποψη, καθώς δεν αισθάνεται ότι η Tesla αποτελεί απειλή για τη Volkswagen, και δεν έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε ότι σέβεται την Tesla, αλλά το μέλλον θα αποδείξει ποιος είναι ο πραγματικός νικητής, τονίζοντας:

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια. Η Tesla είναι μια εταιρεία με πωλήσεις λιγότερες από 100.000 μονάδες, και εμείς πουλάμε 10 εκατομμύρια. Επί του παρόντος, η Tesla έχει έσοδα σε τριψήφιο αριθμό εκατομμύριων, και εμείς έχουμε αποτελέσματα 12 έως 13 δισ. ευρώ ετησίως, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

Συνεχίζοντας, ο Mueller δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους diesel κινητήρες, λέγοντας ότι έχουν ένα θετικό μέλλον, πιστεύοντας ότι είναι εν μέρει ευθύνη των αυτοκινητοβιομηχανιών να διασφαλίσουν να μην απαγορευτεί το diesel, λέγοντας:

Τα diesel που προσφέρουμε σήμερα είναι καθαρά. Συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της παγκόσμιας εναρμονισμένης διαδικασίας ελέγχου οχήματος (WLTP), και πληρούν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών μας.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...