Με μεγάλη της χαρά υπέγραφε η McLaren το διαζύγιο με τη Honda, αλλά και την έναρξη της συνεργασίας της με τη Renault. Όσο κι αν οι Ιάπωνες θέλουν να μας πείσουν ότι ο RA617H είναι πολύ κοντά στον R.E.17, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού το power unit των Γάλλων φαίνεται πως είναι μπροστά σε όλους τους τομείς, έστω και με τα απογοητευτικά προβλήματα στο Μεξικό.

Ο Fernando Alonso πιστεύει ότι το σασί της MCL32 είναι κορυφαίο, κάτι που σημαίνει ότι το 2018 θα πρέπει να περιμένουμε μια διαφορετική McLaren, αφού η Red Bull έχει δείξει ότι ο κινητήρας της Renault μπορεί να σε οδηγήσει στη νίκη. Ο Emerson Fittipaldi ισχυρίζεται πως η βρετανική ομάδα θα είναι ικανή να επιτρέψει στον Ισπανό να παλέψει για τον παγκόσμιο τίτλο, με τον δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή να πατάει στο φετινό σασί για τη συγκεκριμένη άποψη.

Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερα τώρα. Πιστεύω ότι ο Fernando είναι ο καλύτερος και ότι η McLaren έχει ένα σπουδαίο μονοθέσιο. Όπως είπε και ο Alonso, είναι πάρα πολύ καλό μονοθέσιο στις στροφές. Οπότε, αν εξακολουθήσουν να έχουν την ποιότητα του σασί και της αεροδυναμικής, με τον κινητήρα της Renault του χρόνου, μπορούν να παλεύουν για βάθρα, νίκη ή ακόμα και τον τίτλο.