Ο κορεατικός όμιλος Hyundai Motor Group μέσα στα επόμενα 8 χρόνια θα παρουσιάσει στην αγορά 38 “πράσινα” αυτοκίνητα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του, Lee Ki-sang.

Ανάμεσα σε αυτά, θα υπάρχουν 7 ολοκαίνουργια μοντέλα, τα οποία και θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Ορισμένα από τα 38 μοντέλα θα είναι υβριδικά, κάποια plug-in υβριδικά, κάποια ηλεκτρικά και κάποια θα κάνουν χρήση κυψελών υδρογόνου, με την Hyundai να θεωρεί τα τελευταία ως την καλύτερη λύση για την μελλοντική κινητικότητα.

Τα Kona EV και Genesis EV αναμένεται να έχουν αυτονομία κοντά στα 390 χλμ, με το νέο crossover με κυψέλες υδρογόνου να κυκλοφορεί μέσα στους επόμενους μήνες και να έχει αυτονομία 580 χλμ.

Οι Κορεάτες αναπτύσσουν μια νέα πλατφόρμα που θα την χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά μοντέλα τους, με το Kia Niro EV να παρουσιάζεται και αυτό εντός του 2018 και να έχει αυτονομία 300 χλμ. Η νέα αρχιτεκτονική θα επιτρέπει την κατασκευή compact, subcompact και SUV μοντέλων, με την αυτονομία τους να κυμαίνεται από τα 300 έως τα 600 χλμ. Ηλεκτρικό μοντέλο θα βγάλει και η πολυτελής Genesis το 2021.

Ο Ki-sang μάλιστα πιστεύει πως από το 2020 θα σταματήσει η πτώση των τιμών των υβριδικών, των μπαταριών, λόγω της περιορισμένης ζήτησης στις πρώτες ύλες (νικέλιο, κοβάλτιο, λίθιο κτλ) για την κατασκευή τους. Από το 2011 μέχρι το 2016, οι τιμές των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώθηκαν κατά 60%.