Η διεύθυνση της Volkswagen υπόσχεται την επιβολή εσωτερικών κυρώσεων κατά εκείνων που επέτρεψαν την πραγματοποίηση δοκιμών σε πιθήκους και ανθρώπους για τις επιπτώσεις από την εισπνοή ρύπων, που είναι το τελευταίο της σειράς των σκανδάλων που πλήττει τον κολοσσό της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Matthias Mueller, ο διευθυντής του ομίλου, δήλωσε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel ότι η πραγματοποίηση δοκιμών σε πιθήκους το 2014, που αποκαλύφθηκε από τους New York Times, «δεν είναι ηθικές και προκαλούν αποστροφή».

«Υπάρχουν πράγματα που απλώς δεν γίνονται…όλες οι αναγκαίες συνέπειες πρέπει να επιβληθούν», είπε.

«Ζητάμε συγγνώμη για το παράπτωμα και την έλλειψη ελέγχου των προσώπων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι επιστημονικές μέθοδοι που επελέγησαν τότε ήταν λάθος. Θα ήταν καλύτερα να ολοκληρώναμε τη μελέτη από την πρώτη στιγμή, χωρίς την συγκεκριμένη δοκιμή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Volkswagen.

Ο Τόμας Στεγκ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του γερμανικού ομίλου, που η VW τον ανέστειλε σήμερα το πρωί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, παραδέχθηκε στην εφημερίδα Bild ότι ενημερώθηκε για δοκιμές για τη μελέτη των επιπτώσεων της ρύπανσης που προέρχεται από τους κινητήρες ντίζελ της Volkswagen την εποχή της παραποίησης του λογισμικού τους ώστε να εμφανίζονται κατά τους ελέγχους λιγότερο ρυπογόνοι.

Ωστόσο επέμεινε ότι εμπόδισε τη διεξαγωγή τέτοιων δοκιμών σε ανθρώπους, μέσω του EUGT, του οργανισμού έρευνας που χρηματοδοτείται από την Volkswagen και τις ανταγωνίστριές της Daimler και BMW, καθώς και την Bosch. Παράλληλα στην ανακοίνωση της VW δήλωσε πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το σκάνδαλο.

«Αμερικανοί ερευνητές ήθελαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις δοκιμές σε ανθρώπους εθελοντές», εξήγησε. «Απάντησα τότε ότι δεν αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω και αποφασίσθηκε οι δοκιμές να γίνουν σε πιθήκους», πρόσθεσε.

«Αναδρομικά, αυτή μελέτη δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ, είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε πρόκειται για πιθήκους. Αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ, λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ο Τόμας Στεγκ, ο οποίος είχε χρηματίσει εκπρόσωπος του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Όσο για την επιστημονική έρευνα που έγινε στο νοσοκομειακό ινστιτούτο του Άαχεν και κατά την οποία 25 υγιείς άνθρωποι εισέπνευσαν κατά το διάστημα 2013-2014 διοξείδιο του αζώτου (NO2), ο Τόμας Στεγκ δικαιολογήθηκε δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι εθελοντές εκτέθηκαν σε «πολύ πιο χαμηλά επίπεδα ρύπων από αυτά που έχουν διαπιστωθεί σε πολλούς χώρους εργασίας». Κανένας από αυτούς δεν είχε επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Στο τέλος του 2015, ο όμιλος Volkswagen παραδέχθηκε ότι είχε εξοπλίσει 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ντίζελ με λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπών καυσαερίων αποκρύπτοντας εκπομπές οξειδίου του αζώτου που βρίσκονταν σε επίπεδο έως και 40 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια.

«Αυτά τα τεστ σε πιθήκους ή ακόμα και σε ανθρώπους δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανένα τρόπο από ηθικής απόψεως» δήλωσε τη Δευτέρα ο Στέφεν Σάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντρικς χαρακτήρισε τα πειράματα «απαίσια» και δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός ότι επιστήμονες δέχθηκαν να τα φέρουν εις πέρας.

«Αμερικανοί ερευνητές ήθελαν να πραγματοποιήσουν αυτές τις δοκιμές σε ανθρώπους εθελοντές», εξήγησε. «Απάντησα τότε ότι δεν αυτό δεν μπορώ να το επιτρέψω και αποφασίσθηκε οι δοκιμές να γίνουν σε πιθήκους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους πάντως και Daimler και BMW πήραν αποστάσεις από το γεγονός. «Πιστεύουμε ότι η χρησιμοποίηση ζώων για αυτή την μελέτη ήταν περιττή και απεχθής. Σαφώς και είμαστε αποστασιoποιημένοι από αυτή την έρευνα» δήλωσε η Daimler, ενώ η BMW τόνισε ότι δεν έχει πάρει μέρος στον σχεδιασμό και τις μεθόδους των δοκιμών.

«Αναδρομικά, αυτή μελέτη δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ, είτε πρόκειται για ανθρώπους, είτε πρόκειται για πιθήκους. Αυτό που συνέβη δεν έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ, λυπάμαι πραγματικά», δήλωσε ο Τόμας Στεγκ, ο οποίος είχε χρηματίσει εκπρόσωπος του καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ.

«Αυτά τα πειράματα σε πιθήκους ή ακόμα και σε ανθρώπους δεν δικαιολογούνται υπό καμία ηθική έννοια και εγείρουν πολλά κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτά τα πειράματα» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Οι οργανισμοί που εποπτεύουν εκείνους που εξέδωσαν αυτά τα συμβόλαια φέρουν ιδιαίτερη ευθύνη» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όσο για την επιστημονική έρευνα που έγινε στο νοσοκομειακό ινστιτούτο του Ααχεν και κατά την οποία 25 υγιείς άνθρωποι εισέπνευσαν κατά το διάστημα 2013-2014 διοξείδιο του αζώτου (NO2), ο Τόμας Στεγκ δικαιολογήθηκε δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι εθελοντές εκτέθηκαν σε «πολύ πιο χαμηλά επίπεδα ρύπων από αυτά που έχουν διαπιστωθεί σε πολλούς χώρους εργασίας». Κανένας από αυτούς δεν είχε επιπτώσεις», πρόσθεσε.

Στο τέλος του 2015, ο όμιλος Volkswagen παραδέχθηκε ότι είχε εξοπλίσει 11 εκατομμύρια αυτοκίνητα ντίζελ με λογισμικό που παραποιούσε τα αποτελέσματα των ελέγχων εκπομπών καυσαερίων αποκρύπτοντας εκπομπές οξειδίου του αζώτου που βρίσκονταν σε επίπεδο έως και 40 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπόμενα όρια.

Ολλανδικός Τύπος: Δοκιμές εκπομπής καυσαερίων σε ανθρώπους και ζώα γίνονται «εδώ και χρόνια» στην Ολλανδία

Δοκιμές για να μετρηθούν οι επιπτώσεις από την έκθεση στα καυσαέρια πραγματοποιούνται «εδώ και χρόνια» στην Ολλανδία σε ανθρώπους και ζώα, αποκάλυψαν σήμερα στον Τύπο ολλανδοί επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας το σκάνδαλο γύρω από τους γερμανούς κατασκευαστές αυτοκινήτων «τρικυμία μέσα σ′ ένα ποτήρι νερό».

Στη διάρκεια ενός πειράματος που έγινε το 2006, εθελοντές εκτέθηκαν στις αραιωμένες εκπομπές ενός κινητήρα ντίζελ για δύο ώρες το πολύ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αναφοράς NRC.

Πρόκειται για καυσαέρια που αναπνέει κανείς καθημερινά σε μια ζωντανή πόλη ή κοντά σ′ έναν αυτοκινητόδρομο, σύμφωνα με τον Φλέμινγκ Κάσεε, τοξικολόγο στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος (RIVM), στον οποίο είχε ανατεθεί αυτή η έρευνα και τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναταραχή γύρω από το πείραμα στη Γερμανία αποτελεί «τρικυμία μέσα σ′ ένα ποτήρι νερό».

Οι εταιρείες Volkswagen, BMW, Daimler και Bosch βρίσκονται αντιμέτωπες με δύο χωριστές υποθέσεις, οι οποίες όμως αποκαλύφθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και αμφότερες εμπλέκουν έναν ερευνητικό οργανισμό τον οποίο χρηματοδοτούσαν, τον EUGT, ο οποίος έχει κλείσει εδώ και έναν χρόνο.

Το πρώτο σκάνδαλο, που αποκαλύφθηκε από τους New York Times, αφορά δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 2014 στις ΗΠΑ σε δέκα πιθήκους, οι οποίοι παρακολουθούσαν κινούμενα σχέδια ενώ εισέπνεαν τα καυσαέρια ενός Beetle της Volkswagen.

Επίσης ένα νοσοκομειακό ινστιτούτο του Άαχεν (δυτική Γερμανία), κατόπιν παραγγελίας του EUGT, έβαλε το 2013 και 2014 25 υγιείς ανθρώπους να εισπνεύουν διοξείδιο του αζώτου, σε διαφορετικές συγκεντρώσεις, αποκάλυψαν χθες Δευτέρα οι εφημερίδες Stuttgarter Zeitung και Sueddeutche Zeitung.

Στην Ολλανδία, η ερευνήτρια Νικόλ Γιάνσεν διεξήγαγε επίσης για το RIVM από το 2010 ως το 2015 μια μεγάλη έρευνα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, εκθέτοντας σε καυσαέρια μια ομάδα εθελοντών κοντά σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο και μια άλλη στο κέντρο του Ρότερνταμ (δυτική Ολλανδία).

«Έκανα κι εγώ έρευνα για το RIVM. Μερικές φορές με ποντικούς ή αρουραίους και ναι, μερικές φορές επίσης με ανθρώπους», ανέφερε ο Πάουλ Μπορμ, καθηγητής τοξικολογίας, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Αυτές οι τοξικολογικές έρευνες υπόκεινται σε αυστηρές προδιαγραφές και κάθε πείραμα πρέπει να περάσει από μια επιτροπή ιατρικού και δεοντολογικού ελέγχου, υπογράμμισε ο Κάσεε, σύμφωνα με το NRC. «Οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να αρρωσταίνουν εξαιτίας των ερευνών μας».

 • shaoqing14
 • SAMURAI-66

  Οι ανηθικη των γερμανικων αυτοκινητοβιομηχανιων να μιλουν για ηθικη αφου εχουν διαπραξει το αποτροπαιο εγκλημα τους για αλλη μια φορα…..το αστειο της χρονιας!!
  Αμερικανοι αγγλοι γαλλοι και ρωσοι ισως επρεπε να εξαφανισουν αυτη την φυλη η να την αφησουν για παντα χωρισμενη σε καντονια διαλυοντας το ναζιστικο κρατος και της μητρες που το εθρεψαν που και σημερα δεν διαφερι και πολυ απο την προ 70 χρονων πριν ιστορια του!!

  • επειδη δεν ξερω αγγλικα…και επειδη οι φημες λενε πως οι ΝΑΖΙ με τους Ιαπωνες τα ειχαν κανει πλακακια…….
   εδω αυτο το αρθρο τι λεει για τους ιαπωνες ??? αληθεια η ψεματα ??? https://en.wikipedia.org/wiki/Unit_731
   δειξε μου τον φιλο σου …..να σε πω τι εισαι !!!!??? :-D

  • Scooby r22b

   Το βρήκα στα Ελληνικά https://el.m.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1_731
   Φυσικά και είναι αλήθεια.

  • ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!

  • Scooby r22b

   Θεωρώ τον εαυτό μου αντικειμενικό, δεν είμαι ούτε και θα γίνω ποτέ Ιαπωνολάγνος, Γερμανολάγνος, Ιταλολάγνος κ.τ.λ.
   ;-)

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Χαρας το κουραγιο σας.
   Μετα μου λες, δεν γραφω.

  • Scooby r22b

   Πολλές καλημέρες Αλέξανδρε.
   Ναι, εννοείται ότι πρέπει να συνεχίσεις να γράφεις, και εσύ και ο Στέλιος. :-)

  • εχει πλακα!!! εμεις δεν εχουμε να χωρισουμε κατι…..σε αντιθεση με αλλους που τα βλεπουν μονοπλευρα !!! :-D

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Εδω στηθηκαν λαικα δικαστηρια με ρατσιστικες και εκδικιτικες εκφανσεις -απο αυτοκλητους δικαστες,τιμωρους….
   Και οχι ρε Μπαμπινο,,συγνωμη,αλλα δεν εχει πλακα….

  • εχει πλακα να σε αποκαλει φασιστα…ενας που φεραται σαν φασιστας !!! κατα καιρους του δεινχω του λεγαμενου οτι αυτοι που θαυμαζει κανουν τα ιδια με αυτους που κραζουν…..αλλα οι παρωπιδες και ο φανατισμος του δεν τον αδηνουν να το δει…….

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Μπαμπινο,οκ ,νταξ ο συγκεκριμενος ειναι κλινικη περιπτωση,αλλα δεν ειναι ο μονος.
   Οταν εγραφα σε αλλον,σαφως σοβαρο και συγροτημενο σχολιαστη,οτι καποτε κυκλοφουρουσα με μαυρο e36 m3 ‘κυριλε’ και με σταματουσαν οι συνάδελφοί του, τρεις φορες την εβδομαδα με την λογικη
   -Μεγαλε εχεις μαυρο 36 εισαι 2 μετρα και 140 κιλα ,ποιον θελει να σταματησω,μου λεγε τα δικα του.
   Τωρα διαβαζω σχολια απο τον ιδιο Γερμανος = Ναζι.Κριμα.
   Οσο για το μαγαζι δεν θεωρω οτι φροντιζει το σχολιαστικο προιον,και επειδη εχω διαβασει την αποψη τους, περι ‘εργαλειων’αναφορας εγω θα τους ελεγα οτι στα ‘μαγαζα’ που εχω εργαστει,φροντιζουν οι φασαριες να τελιωνουν εκ των εσω,ομορφα,διακριτικα και ωραια,πριν ακομα ξεκινησουν.
   Και για να το ελαφρυνω κοματι ,ποσο μπροστα ρε……. https://uploads.disquscdn.com/images/140cb43ad9bb5595ccc68448e4c7069ae20312167ecab56f97083b8862cc0a39.jpg

  • ρε θηριο !!!! 2 μετρα και 140 κιλα ???????? χααχχχαχααχαχααχααχ ε λογικο και μαυρο Μ3…..τα ζηταγε ο οργανισμος σου !!!!!! :-P

   παντως για τον σχολιασμο…..οπως ειπα…εχει πλακα να βλεπεις καποιους που τα βλεπουν ολα τοσο φανατικα απο τη μερια που τους συμφερει !!!!

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Αστα Μπαμπινο.
   Να με δεις με κατι δανεικα smart πρωτης γενιας,που κυκλοφορω κατα καιρους ,και με το παραθυρο του οδηγου μισοκατεβασμενο’ξεχνουν’να μου κορναρουν στο φαναρι,γινονται σεβαστικοι,σου συγχωρουν και το λαθος,σου λεω.
   Τι να σε κανω εχω αλλη θεωρηση περι πλακας.

  • axaxxaxxaaxxaaxa εγω δεν λογαριαζω…..βριζω…..αλλα βαζω μια καλαη πρωτη δευτερα και μετα εξαφανιζομαι !!! οχοχοοχοχχοοχοχοχ
   τωρα για τους αλλους….μην τα παιρνετε ολα τοσο σοβαρα ρεεειιιι!!! και σε ειπα φασιστα…και ??? τι εγινε ????

  • George Liverpool

   Αυτο που δεν μπορει να καταλαβει ο λεγαμενος και ο καθε λεγαμενος,ειναι οτι τετοιες πραξεις σε καιρο πολεμου,ειναι πολυ πιθανο να συμβουν και δεν εχει νοημα να μπαινουμε στη διαδικασια να κανουμε συγκρισεις.Ποσο μαλλον για τον πιο αιματηρο και σκληρο πολεμο στην ιστορια.Θηριωδειες εγιναν,κανεις δεν τις ξεχναει.Τωρα να μου λεει ο αλλος για εξαφανιση φυλης,καντονια,γερμανοι=ναζι κλπ,ειναι γελοιο το λιγοτερο.Το θεμα ξεφευγει κατα πολυ απο τα αυτοκινητα και τις προτιμησεις του καθενος.

  • Anestis Genk

   Διώχθηκε κανείς Ιάπωνας για εγκλήματα πολέμου;
   Όχι, μόνο Γερμανοί καταδικάστηκάν.

  • οι ιαπωνες μπορουν να κατασκευασουν τοσα χρονια οπλα ???

  • Anestis Genk

   Τι εννοείς; Κατασκευάζουν τα πάντα, άρματα μάχης, μαχητικά αεροσκάφη και ελαφρύτερο εξοπλισμό

   Γενικά οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (όπως λέγονται οι ένοπλες δυνάμεις της Τζαπάν) χρησιμοποιούν υλικό Made in Japan ONLY :)

  • George Liverpool

   Κατασκευαζουν κατοπιν αδειας.Και δεν ειναι made in japan.Ο αεροπορικος στολος του ας πουμε,αποτελειται απο F15j και F2,που ειναι παραλλαγες των F15 και F16 αντιστοιχα.Με ορισμενα υποσυστηματα δικα τους βεβαια.Οχι πως δεν εχουν την υποδομη για περισσοτερα.Τωρα βεβαια αλλαζουν τα πραγματα,λογω κινεζικης επιθετικοτητας.Θα δουμε τι θα γινει…

  • Anestis Genk

   Δεν έχει ολίγον έγγυος, η φάμπρικα που βγαίνει είναι στην Γιαπωνία και δουλεύουν Γιάπωνες.
   Οι Κινέζοι πήραν τις παραγωγικές μονάδες της δύσης και τώρα παράγουν και δικής τους σχεδίασης προϊόντα τεχνολογίας.
   Άπαξ δλδ και πάει η παραγωγική μονάδα, επί της ουσίας έχει μεταφερθεί και η τεχνογνωσία μετά από λίγο.

  • George Liverpool

   Ναι αλλα δεν ειναι εξ ολοκληρου δικα τους,το r&d ειναι τεραστιο και δεν συμφερει για ολα.Γιατι να μπουν στο κοπο να αναπτυξουν κινητηρα,οταν μπορουν να παρουν ετοιμο απο την GE πχ;;Aυτο εννοω,οχι πως δεν εχουν την ικανοτητα.Φυσικα και την εχουν.Αν θυμαμαι καλα,η κατασκευαστικη αναλογια γιατ το F2 ειναι 50/50 μεταξυ της lockheed και της mitsubishi heavy industries.Καταλαβαινω τι λες,επι της ουσιας το ιδιο λεμε,δεν διαφωνω…

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Ανεστη,με πραγματικο σεβασμο εκ μερους μου.
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Unit_731

  • Anestis Genk

   Την ιστορία την γνωρίζω, αυτό δεν αναιρεί πως οι μόνοι που διώχθηκαν και κρίθηκαν ένοχοι ήταν οι Γερμανοί, σωστά;
   Τις σοβιετικές δίκες δεν τις μετράω, ανήκομεν εις την δύσην, δεν εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη των μπολσεβίκων(?)

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Συγνωμη Ανεστη,οχι και τοσο σωστα,απλα καποια πραγματα δεν ειναι και τοσο γνωστα.
   http://www.mixanitouxronou.gr/i-giaponeziki-diki-tis-niremvergis-posi-iapones-egklimaties-polemou-ektelestikan-ke-pia-itan-ta-megalitera-egklimata-tous/
   Ανεστη,δεν θα μπω στην διαδικασια να ζυγισω ποιος εχει κανει το μεγαλυτερα εγκληματα,αλλα θεωρω πως αν μη τι αλλο οφειλουμε να ειμαστε ακριβοδικαιοι.
   Την δευτερη παραγραφο,δεν την καταλαβα,και πως σχετιζεται με ολο αυτο,αν θες βοηθησε με να μπω στο πνευμα.
   Με εκτιμηση Αλεξανδρος.

  • Anestis Genk

   Εξηγούμαι και απογολούμαι, το σχόλιο μου εξαρχής ήτο δηκτικό καθώς αρχικά ήταν στο πνεύμα του ποιος είναι ο κακός, οι Γερμανοί ή οι Ιάπωνες με ότι γηπεδικές προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό στην αυτοκινητιστική καταναλωτική συμπεριφορά.

   και μετά που έσκασε μύτη κάποιος διαβασμένος(εσύ) να με βάλει στην θέση μου, το γύρισα στο ποια δικαιοσύνη είναι πιο δίκαιη, η δυτική ή η ανατολική, ειρωνευόμενος για το γεγονός η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη ανάλογα με τα συμφέροντα.

  • η μπορουμε πιο απλα να το πουμε με ενα …”οι νικητες γραφουν την ιστορια” !!! :-D

  • Anestis Genk

   E κι εμείς με τις νικήτριες δυνάμεις ήμασταν και βγάλαμε τους γερμανοί πιο κακούς. :P

  • ///M5 Αλεξανδρος

   Ανεστη καλησπερα.
   Αν αργω να απαντω ειναι γιατι προσπαθω και να βιοπορισθω.
   Δεν θεωρω οτι ‘σε εβαλα στην θεση σου’ ουτε οτι ειμαι ποιο διαβασμενος,απλα κανω την προσπαθεια μου να ειμαι ακτικειμενικος η ακριβοδαικιος ‘εξεταστης’ των γεγονοτων.
   Στη τελευταια παραγραφος περι δικαοσυνης,λεγεται πως αυτη ειναι ‘τυφλη’ τωρα ποσο τυφλη ειναι αυτη σηλωνει πολλη κουβεντα.
   Ευχαριστω.

  • George Liverpool

   Να ενας ανθρωπιστης.Οταν θελησουμε να οργανωσουμε γενοκτονια,θα σε φωναξουμε.Προς το παρων, αρκεσου στα φυρερισκοι και ναζιστες,οπως ειπες και στο αλλο αρθρο.Συνεχισε να δειχνεις το ποιον σου και να εκτιθεσαι.

 • Smartass

  Θα βρεθούν πάλι αποδιοπομπαιοι τράγοι. Λες και δεν υπάρχει ιεραρχία στον όμιλο φαου βε και ο καθένας κάνει ότι θέλει. Η τακτική αυτή μοιάζει με τον τρόπο που κρύβεται η στρουθοκάμηλος όταν κινδυνεύει.
  :D
  https://uploads.disquscdn.com/images/bbedb868e8b58f77617b951b27b2099d3a4282c3824aea1f390d921ff1b6fa22.jpg

 • Scooby r22b

  Μανατζαρέοι του κώλου, θεωρητικοί χαρτογιακάδες, άχρηστοι στην κοινωνία, όπου δεν σέβονται κανένα νόμο, κανέναν υφιστάμενο τους, ούτε καν την υγεία συνανθρώπων τους, προκειμένου να ευχαριστήσουν τις άρρωστες ορέξεις, των κουραδόμαγκων προϊσταμένων τους.

  Δύο πράγματα θέλω να μάθω
  1) Οι οικογένειές τους, είναι υπερήφανες γι’αυτούς;

  2) Πώς μπορείτε και κοιμάστε τα βράδια ρε ξεφτιλισμένοι;

  Φυσικά, όταν έρθει η στιγμή να “πληρώσουν” για τις βρωμιές τους, απο σκληροί μανατζαρέοι γίνονται μικρές πουτανίτσες, όπου παρακαλούν για επιείκεια.
  Για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω μόνο για τους Γερμανούς, δυστυχώς αυτά γίνονται σε όλο τον κόσμο.

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Γιὰ τοὺς πιθήκους καρφὶ δὲν μοῦ καίγεται. Ἐννοεῖται ὅτι πρέπει νὰ ὑπάρχουν πειραματόζωα. Καὶ τὰ καινούργια φάρμακα σὲ πιθήκους δοκιμάζονται._

 • GiannisGarolakos

  Ανθρωποι πειραματόζωα μααααιστα έπρεπε να το κάνουν οι Γερμανοί για να δείξουν κάποιοι τον “ανθρωπισμό”βριζοντάς τους να τους ενημερώσω όμως ότι ακόμα και η απλή ασπιρίνη που παίρνουν για να μην πονάει το δοντάκι τους σε ανθρώπους πειραματόζωα δοκιμάστηκε με επιπτώσεις που κανείς δεν γνωρίζει.Το φαινόμενο αυτό λοιπόν έχει διεθνείς διαστάσεις απλά οι Γερμανοί “πουλάνε” περισσότερο σαν είδηση