Η Hyundai έχει δώσει ήδη τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Santa Fe και ο X-Tomi Design ετοίμασε μια rendering φωτογραφία από το πως θα μπορούσε να μοιάζει μια γρήγορη N έκδοση του νέου κορεατικού SUV.

Μέχρι σήμερα η Hyundai δεν έχει δηλώσει αν θα βγάλει στην αγορά την N έκδοση του νέου Santa Fe, το οποίο δανείζεται ορισμένα στοιχεία από το μικρότερο Kona, έχοντας μεγαλύτερες διαστάσεις από τη προηγούμενη γενιά. Ο σχεδιασμός του είναι πιο τολμηρός , με λεπτά φωτιστικά σώματα, φέροντας τη “cascading” γρίλια της εταιρίας που πρωτοείδαμε στο νέο i30.

Στο εσωτερικό συναντάμε τριάκτινο τιμόνι, δερμάτινες επενδύσεις, μεγάλη οθόνη αφής και αλουμινένια διακοσμητικά. Το μοντέλο στη Νότιο Κορέα προσφέρεται με δύο turbodiesel κινητήρες, έναν 2 και έναν 2,2-λίτρων, όπως και με έναν 2,0-λιτρο βενζινοκινητήρα. Και οι τρεις κινητήρες συνδυάζονται με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που αναλαμβάνει να στείλει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το νέο μοντέλο διαθέτει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας κάτω από την ομπρέλα του Smart Sense και ανάμεσά τους συναντάμε το σύστημα προειδοποίησης ύπαρξης επιβάτη στο πίσω κάθισμα, σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και το σύστημα Safe There Assist που ειδοποιεί τον επιβάτη εάν έρχεται αυτοκίνητο όταν αυτός ανοίγει την πόρτα του.