Η Jaguar γιορτάζει φέτος την 50η επέτειο του XJ σεντάν της και το τμήμα Jaguar Classic Works που εδρεύει στο Κόβεντρι της Αγγλίας, έχει δημιουργήσει μια άριστη Series III XJ για τον ντράμερ των Iron Maiden, τον Nicko McBrain, η οποία έχει το παρατσούκλι “Greatest Hits”, μιας και για να φτάσει στο σημείο που βλέπεις χρειάστηκαν 3.500 ώρες εργασίας και 4.000 ανταλλακτικά.

H Series III αποτελεί την τελική εξέλιξη της πρώτης γενιάς της XJ, με τη συγκεκριμένη να είναι εκείνη με αριθμό σασί 3. Περισσότερο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως restomod, μιας και μεταξύ άλλων διαθέτει νέους προφυλακτήρες, νέους LED προβολείς, νέες ζάντες 18″, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγία.

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετά ροκ στοιχεία, όπως τα περιστροφικά κουμπιά ενός ενισχυτή κιθάρας στο ταμπλό. Η απόδοση των ηχείων του φτάνει τα 1.100 Watt και το λογότυπο του τιμονιού είναι ένας συνδυασμός μεταξύ της μασκότ των Iron Maiden, του “Eddie” και του λογότυπου της Jaguar, το “Growler”.

Είναι βαμμένη σε ένα ιδιαίτερο μπλε-μωβ χρώμα, έχει κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις, με τον 4,2-λίτρων κινητήρα να αναβαθμίζεται και να αποκτά τρία νέα καρμπυρατέρ και νέα εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.