Σύμφωνα με τον CEO της Bentley, Adrian Hallmark, η “ηλεκτροποιήση” της γκάμας της βρετανικής εταιρίας είναι κάτι αναπόφευκτο, και μέχρι το 2025 όλα τα μοντέλα της θα προσφέρουν μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ θα υπάρξει και ένα πολυτελές τετράπορτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βγει στην παραγωγή μετά το 2020 και θα τεθεί απέναντι από το ;Tesla Model S.

Η αρχή έγινε με την Bentayga Hybrid, το μηχανικό σύνολο της οποίας θα τοποθετηθεί και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας. Αυτό συνδυάζει έναν 3,0-λιτρο V6 turbo κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την βρετανική εταιρία να μην ανακοινώνει την ιπποδύναμη τους, αλλά να αναφέρει ότι η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 50 χλμ.

Μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley αποκάλυψε ότι οι πελάτες της ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τη βιωσιμότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, τονίζοντας:

Υπάρχει μια νέα διάσταση μακροπρόθεσμα στην απόφαση αγοράς – η ηθική αξία.

Συνέχισε λέγοντας ότι η επιθυμία για αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον είναι τόσο ισχυρή μεταξύ των πελατών της μάρκας, που επηρεάζει ήδη τον προγραμματισμό της εταιρείας για τα επόμενα 20 χρόνια. Ο Hallmark αρνήθηκε να πει περισσότερα, αλλά δήλωσε ότι η νέα Continental GT θα έχει “ηθικά οφέλη.” Επίσης, δήλωσε ότι αν η εταιρεία δεν προσέφερε ηλεκτρικά οχήματα, θα έχανε μεγάλη δυναμική από τους πελάτες της.

Από την άλλη, το πολυτελές τετράπορτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που ετοιμάζει θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα κοινή πλατφόρμα που εξελίσσουν από κοινού η Audi και η Porsche, και ονομάζεται Premium Platform Electric (PPE), ενώ θα αντλεί στοιχεία και τεχνολογία από την έκδοση παραγωγής του Mission E.

Σε αντίθεση, όμως, με το μοντέλο της Porsche, η πρόταση της Bentley θα εστιάζει περισσότερο στη πολυτέλεια και όχι τόσο στην απόδοση, ενώ θα έχει και νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.