Πριν ακριβώς τρία χρόνια, η Volvo είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Shanghai το XC90 Lounge Console concept, στο οποίο -όπως ίσως θυμάσαι- έλειπε το κάθισμα του συνοδηγού, καθώς είχε αντικατασταθεί από ένα υποπόδιο, ένα τραπεζάκι αλλά και έναν αποθηκευτικό χώρο για κοσμήματα, αξεσουάρ, make-up ή οτιδήποτε άλλο θέλει ο πελάτης να τοποθετήσει εκεί.

Στην έκθεση του Πεκίνου, που ανοίγει τις πύλες μέσα στην εβδομάδα, η Σουηδική εταιρία θα δείξει κάτι αντίστοιχο για το S90. Αυτό το ονομάζει S90 Ambience Concept, και το showcar θα είναι επίσης τριθέσιο, καθώς και πάλι στο κάθισμα του συνοδηγού έχει τοποθετηθεί ένα υποπόδιο και μια ανακλινόμενη οθόνη.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η οροφή του αυτοκινήτου, η οποία κάνει την εμπειρία των πίσω επιβατών μοναδική. Στην οροφή εμφανίζονται διάφορα οπτικά στοιχεία με βάση το επιλεγμένο θέμα, όπως Σκανδιναβικό δάσος, Βόρειο Σέλας, Βροχή, Αρχιπέλαγος και Λίμνη των Κύκνων. Εκτός αυτών, το S90 Ambience Concept έχει επίσης μια νυχτερινή λειτουργία, όταν θέλεις να ξεκουραστείς και μια λειτουργία “Ελευθερίας” δίνοντάς μια “ώθηση φρέσκιας και ανυψωτικής ενέργειας”.

Όλα αυτά συμπληρώνονται από τον κρυστάλλινο ήχο που βγαίνει από το σύστημα ήχου της Bowers and Wilkins, με τα tweeters να είναι ενσωματωμένα στα προσκέφαλα. Ακόμα, κάθε θέμα μπορεί να επιλέγεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής για smartphone που ταυτόχρονα τροποποιεί την ακουστική εμπειρία.

Τέλος, η όλη εμπειρία ολοκληρώνεται με τέσσερα ειδικά αρώματα, τα οποία εκλύονται από μια σχισμή στην κεντρική κονσόλα. Κάθε ένα από τα παραπάνω θέματα συνδυάζεται αρμονικά με μία από τις τέσσερις διαθέσιμες μυρωδιές που δημιουργήθηκαν από την Byredo, μια σουηδική high-end μάρκα που εξειδικεύεται σε αρωματικά κεριά, αρώματα και δερμάτινα είδη.