Η Brabham πήγε το ολοκαίνουργιο BT62 στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία και για πρώτη φορά βλέπουμε το αυτοκίνητο να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον.

Το εντυπωσιακό αμάξωμα του BT62 είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από carbon, με το συνολικό του βάρος να μην ξεπερνά τον 1 τόνο, και πιο συγκεκριμένα τα 972 κιλά. Διαθέτει ένα άκρως αεροδυναμικό bodykit, με την τεραστίων διαστάσεων πίσω αεροτομή να τραβάει τα βλέμματα. Ακόμα, διαθέτει ρυθμιζόμενο εμπρός splitter, επίπεδο πάτωμα και μεγάλο διαχύτη, που συνολικά παράγουν 1.200 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους τεχνολογίας F1 με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω. Κίνηση παίρνει από έναν V8 5,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Brabham και αποδίδει 710 άλογα με 667 Nm ροπής, με την εταιρεία να αναφέρει ότι το BT62 έχει αναλογία ισχύος/βάρους 730 κιλών ανά τόνο. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρία να μην ανακοινώνει νούμερα επιδόσεων.

Η τιμή του ανέρχεται στο 1 εκατ. βρετανικές λίρες (χωρίς φόρους), ενώ η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μόλις 70 μονάδες. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται αργότερα μέσα στο έτος. Οι ιδιοκτήτες του BT62 θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης οδηγών της Brabham, που θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν πλήρως την απόδοση του οχήματος στην πίστα.