Τον προηγούμενο μήνα διάβασες ότι σερίφης στην πολιτεία της Τζόρτζια των Η.Π.Α., αγόρασε ένα Dodge Charger Hellcat, αξίας 70.000 δολαρίων, με χρήματα που αρχικά ήταν να χρησιμοποιηθούν σε μυστικές επιχειρήσεις και στο πρόγραμμα Gwinnett County Beat the Heat. Το αμερικάνικο υπουργείο δικαιοσύνης ζήτησε πίσω τις $70.000 και τα πήρε, αλλά τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι ο σερίφης χρησιμοποίησε τελικά χρήματα από το ταμείο των φορολογούμενων της κοινότητας του.

Πιο συγκεκριμένα, το μόνο που χρειάστηκε ήταν η μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό “αντικατάστασης οχήματος” του γραφείου του σερίφη, με τοπικό μέσο να αναφέρει ότι αυτό χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα των φορολογουμένων, και έτσι το Hellcat συνεχίζει να προσφέρει τις “υπηρεσίες” του στα χέρια του σερίφη.

Το γραφείο του σερίφη επιμένει και υπερασπίζεται την αγορά, δηλώνοντας ότι ο σερίφης το χρησιμοποιεί για να μετακινηθεί όταν συμμετέχει σε μυστικές επιχειρήσεις, ενώ κρίνει πως είναι κατάλληλο επειδή προσφέρει ασφαλείς μετακινήσεις.