Η Mahindra υποστηρίζει πως η FCA της έδωσε άδεια για το Roxor το 2009

Σχετικά άρθρα

Η FCA προσπαθεί να μπλοκάρει τις πωλήσεις του Mahindra Roxor στις ΗΠΑ, μιας και όπως υποστηρίζει, το νέο όχημα είναι μια αντιγραφή του Wrangler, παραβιάζοντας τα πνευματικά δικαιώματα της Jeep, με την Mahindra να μην έχει πάρει άδεια από την Jeep για να τα χρησιμοποιήσει. Ωστόσο η Mahindra έχει διαφορετική άποψη και υποστηρίζει πως η Chrysler της είχε δώσει την άδεια της να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο σχεδιασμό στη γρίλια από το 2009.

Στην Ινδία, η Mahindra κατέχει την άδεια να κατασκευάζει ένα όχημα που μοιάζει πολύ στο Jeep Wrangler CJ, πουλώντας το με το όνομα Thar. Μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο έχει γρίλια που διαθέτει επτά οπές, όσες ακριβώς και η γρίλια της Jeep.

Τo Roxor έχει γρίλια με πέντε οπές και διαθέτει σώμα από χάλυβα και χαλύβδινο πλαίσιο με την ανάρτηση να αποτελείται από φύλλα σούστας. Κίνηση παίρνει από έναν turbodiesel 2,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης μόλις 62 ίππων με 195 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.

Το Roxor δεν μπορεί να κινηθεί νόμιμα στον δρόμο, μιας και είναι ταξινομημένο ως ένα όχημα αναψυχής εκτός δρόμου, έχοντας τελική ταχύτητα 72 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και ελκτική ικανότητα 1.583 κιλών .

Στις ΗΠΑ πωλείται με τιμή από 15.549 δολάρια έως 18.999 δολάρια και προσφέρεται σε περισσότερα από 900 εξωτερικά χρώματα.

ΠηγήMahindra

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια, η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής κατάστασης. Αυτή...

Η θρυλική TWR αποκάλυψε το πρώτο της αυτοκίνητο, ένα restomod της Jaguar XJS

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα μηχανολογίας στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η TWR, ξεκινά μια νέα ζωή ως κατασκευαστής bespoke αυτοκινήτων. Η νέα...