Η 959 είναι μια από τις πιο σπάνιες Porsche, μιας και η ιστορία της ξεκινά το 1983 αρχικά σαν Rally Car του Group B. Για να πάρει έγκριση, η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση δρόμου, όπως όριζαν οι κανονισμοί της FIA, με την παραγωγή της να περιορίζεται στα 337 αυτοκίνητα, και μια από αυτές ανήκει στον Bill Gates.

H συγκεκριμένη 959 Cabriolet είναι μοναδική στον κόσμο, όντας δημιουργία της Auto Becker GmbH. Η εταιρεία χρεοκόπησε το 2002 και τώρα βρίσκεται σε μια ιταλική αντιπροσωπεία, την ADR Motorsport, η οποία και την έχει βγάλει προς πώληση για δεύτερη φορά.

Το αυτοκίνητο είναι του 1987 και μετετράπη σε κάμπριο από την Auto Becker, και ξαναβάφτηκε σε αυτό το λευκό χρώμα (Bianco Grand Prix). Ο κινητήρας του αυτοκινήτου έχει διανύσει 8.198 χιλιόμετρα και είναι ένας twin-turbo 2,847 κ.εκ εξακύλινδρος κινητήρας που παράγει 450 άλογα και 500 Nm ροπής και διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο. Η κλειστή έκδοση έχει τελικά ταχύτητα 317 χλμ/ώρα και αυτό μάλλον δεν αλλάζει στην Cabriolet.

Ο ιδιοκτήτης που θα αποκτήσει αυτή την σπάνια 959, θα πάρει μέσα σε ένα μεγάλο κουτί την οροφή της κλειστής έκδοσης. Επίσης θα του δώσουν το αρχικό πακέτο εργαλείων, δύο παρμπρίζ και ένα σετ από καθρέφτες, και για να την κάνει κάποιος δικιά του πρέπει να αποχωριστεί €1.000.000.