Την Κυριακή, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, ξεκινάει στο Περού η φετινή περιπέτεια του πιο δύσκολου rally στον κόσμο, του Dakar. Εκεί, ο Sebastien Loeb θα τρέξει για τρίτη συνολικά φορά και πρώτη ως ιδιώτης με την υποστήριξη της Red Bull με ένα 3008 DKR περσινών προδιαγραφών, μιας και η Peugeot έχει αποχωρήσει από τον θεσμό,

Πριν, όμως, ταξιδέψει για τη Λατινική Αμερική και το Περού, ο Γάλλος εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC επισκέφτηκε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport στο Alzenau, της Γερμανίας, όπου οι μηχανικοί της κορεάτικης ομάδας του πήραν τα μέτρα για το κάθισμα του i20 WRC και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα της Hyundai.

Η αυλαία του φετινού Dakar πέφτει στις 17 Ιανουαρίου και με προϋπόθεση ότι ο Loeb θα ολοκληρώσει τον αγώνα θα βρεθεί πίσω στην Ευρώπη στις 18 Ιανουαρίου. Τρεις ημέρες αργότερα, όμως, ξεκινάνε οι αναγνωρίσεις του Ράλλυ Monte Carlο, όπου θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο με τα χρώματα της Hyundai. Για το λόγο αυτό, ο Loeb και ο Daniel Elena επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport, καθώς ο χρόνος που θα έχουν στη διάθεση τους για δοκιμές με το νέο τους “γραφείο” θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος, και πιο συγκεκριμένα θα έχουν μόνο το Σαββατοκύριακο 19-20 Ιανουαρίου.

Με αφορμή το seat fitting και την επίσκεψη του Loeb στο Alzenau, η κορεάτικη ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα μια μικρή συνέντευξη του Γάλλου:

1Πως ήταν το πρόγραμμα σου τους τελευταίους μήνες και μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας σου με τη Hyundai για το 2019;

Ταξίδεψα δύο φορές στο Dubai στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Dakar. Την πρώτη με το αγωνιστικό αυτοκίνητο και τη δεύτερη για να κάνω προπόνηση με buggy σε αμμόλοφους. Στη συνέχεια, πέρασα χρόνο με την κόρη μου και την οικογένεια μου για τις γιορτές και τώρα συνεχίζω την προετοιμασία μου για το Dakar.

2Πότε θα οδηγήσεις για πρώτη φορά το Hyundai i20 WRC;

Ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ πιεσμένος και η μοναδική ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο θα είναι πριν το Ράλλυ Monte Carlο. Στις 18 του μηνός θα επιστρέψω από το Ράλλυ Dakar, ενώ οι αναγνωρίσεις ξεκινούν στις 21. Ελπίζω να προλάβουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, με δεδομένο το μικρό χρονικό διάστημα.

3Πως ήταν η πρώτη σου επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ομάδας;

Η επίσκεψη ήταν αρκετά παραγωγική και βοήθησε εμένα και τον Daniel να μάθουμε κάποια πράγματα για το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να προσαρμοστούμε πιο γρήγορα όταν θα το οδηγήσουμε. Έφτιαξα το κάθισμα και τη θέση οδήγησης, κάτι που είχα κάνει παλιότερα στο WTCC, αλλά ποτέ στα Ράλλυ. Κάναμε κάποιες αλλαγές για να είμαι άνετα στο αυτοκίνητο και να είμαι έτοιμος για τις δοκιμές. Αυτό θα μας βοηθήσει στην οικονομία του χρόνου.

4

5Έχεις συνηθίσει τα καινούργια σου χρώματα με τη Hyundai Motorsport;

Σίγουρα, όταν έχω περάσει τόσα χρόνια με έναν κατασκευαστή θα μου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω για να το συνηθίσω. Μου αρέσουν τα νέα μου χρώματα και ανυπομονώ για την πρόκληση. Όλα θα δείχνουν ότι θα είναι μία συναρπαστική χρονιά.

6Ποιες είναι οι βλέψεις σου για το 2019; Είναι πιθανό να κερδίσεις και πάλι;

Φυσικά, ελπίζω να μπορέσω να διεκδικήσω νίκες, αλλά την ίδια στιγμή γνωρίζω ότι είναι δύσκολη πρόκληση να το καταφέρω όταν επιστρέφω στο WRC, και μάλιστα με νέα ομάδα και αυτοκίνητο. Πέρσι συμμετείχαμε σε τρεις αγώνες και κερδίσαμε τον έναν από αυτούς. Ελπίζω να προσαρμοστώ γρήγορα στο i20 WRC και να σημειώσουμε ανταγωνιστικούς χρόνους, και ακόμα καλύτερα να διεκδικούμε την πρώτη θέση.