20 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκαν κάποιοι προκειμένου να κλέψουν μια BMW M140i από ένα σπίτι στο Northampton της Αγγλίας.

Οι ληστές χρησιμοποίησαν την γνωστή πλέον σε όλους μέθοδο κλοπής του σήματος του keyless συστήματος του αυτοκινήτου. Οι εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την ασφάλεια των keyless συστημάτων τους. Παραδείγματος χάρη, τόσο η BMW, όσο και η Mercedes έχουν προσθέσει αισθητήρες κίνησης στα ασύρματα κλειδιά τους, έτσι ώστε αυτά να εκπέμπουν σήμα μόνο όταν βρίσκονται σε κίνηση. Έτσι το κλειδί δεν εκπέμπει όταν βρίσκεται αφημένο μέσα στο σπίτι, καθιστώντας αδύνατη την κλωνοποίηση του σήματός. Η συγκεκριμένη M140i δεν είχε τη νέα τεχνολογία και έτσι κλάπηκε με περίσσεια άνεση.

Οι ειδικοί συστήνουν σε όλους μας να τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο το keyless κλειδί του αυτοκινήτου μας, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ληστές να κλέβουν με τον παραπάνω τρόπο το αυτοκίνητό μας. Ο τρόπος αυτός δεν προσφέρει την μέγιστη προστασία, οπότε η καλύτερη λύση είναι να τοποθετούμε το κλειδί μέσα σε μια τσάντα Faraday, με τα αγώγιμα υλικά της να μπλοκάρουν κάθε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, δημιουργώντας μια νεκρή ζώνη που μπλοκάρει κάθε σήμα.