Η Porsche μετά την ηλεκτρική Macan, την Taycan και την Taycan Cross Turismo, σκέφτεται να προσθέσει ένα ακόμη ηλεκτρικό μοντέλο. Πρόκειται για την Cayenne, με την τελική απόφαση ακόμη να μην παρθεί, αλλά αν αυτό συμβεί, τότε η ηλεκτρική Cayenne θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και θα πωλείται παράλληλα με τις Cayenne με κινητήρες εσωτερικής καύσης, όπως θα συμβεί και με την Macan.

1

Η Porsche, αναμένεται να επενδύσει από το 2022 και μετά πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση. Στόχος της Porsche είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα είναι η Taycan, με τα μοντέλα της Porsche να αποκτούν αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις από το 2022 έως το 2025. H ηλεκτροκίνητη Macan, θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό compact SUV της Porsche.

2Διάβασε επίσης

Η Porsche θα ηλεκτρίσει όλη τη γκάμα της εκτός από την 911

Στις σχετικές ειδήσεις ο CEO της Porsche, o Oliver Blume δήλωσε πως η εταιρία του δεν ετοιμάζει κάποιο τρίπορτο crossover coupe μοντέλο, ενώ ήδη δοκιμάζουν ηλεκτρικά πρωτότυπα της 718, ενώ κατασκευάζουν και ένα υβριδικό πρωτότυπο.