Η Renault ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με συγκρατημένη αισιοδοξία και με τον Daniel Ricciardo στις τάξεις της, ήθελε να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα, όμως, είναι αρκετά σκληρή για την γαλλική ομάδα, καθώς μετά από πέντε αγώνες έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις 15 βαθμούς, και όχι μόνο δεν καθιερώθηκε ως “best 0f the rest”, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Για το λόγο αυτό η Renault F1 Team χθες (14 Μαΐου) ξεκίνησε την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Viry-Chatillon. Ο Jerome Stoll, πρόεδρος της Renault Sport Racing, άνοιξε την τελετή για την τοποθέτηση της συμβολικής θεμελιώδης λίθου, δηλώνοντας:

Αυτό δεν είναι η αρχή της ιστορίας, αλλά μάλλον ένα σημαντικό βήμα από τη δημιουργία της Renault Sport πριν από 42 χρόνια.

Οι νέες εγκαταστάσεις αποτελούν επέκταση του σημερινού εργοστασίου κινητήρων της Renault F1 και θα πρέπει να είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2020, αυξάνοντας το εμβαδόν των εγκαταστάσεων κατά 4.100 τ.μ. Το νέο εργοστάσιο αντικαθιστά το παλαιό κτίριο, με τον Stoll να δηλώνει ότι αυτή η επένδυση θα επιτρέψει στην γαλλική ομάδα να εισέλθει σε έναν άλλο κόσμο και θα διαιωνίσει τη θέση της γαλλικής μάρκας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο διευθυντής της ομάδας, Cyril Abiteboul και ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής F1 και πρεσβευτής της Renault, Alain Prost.

Να θυμίσω, ότι η Renault εκσυγχρόνισε το 2016 το εργοστάσιο του Enstone στην Αγγλία, εκεί που κατασκευάζεται το μονοθέσιο, και γι’αυτό τώρα ήρθε η σειρά του εργοστασίου των κινητήρων στο Viry.