Ο CEO της VW επαινεί την Tesla

Σχετικά άρθρα

Ο Herbert Diess, CEO της VW, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου Golf, ρωτήθηκε για ακόμη μια φορά για την Tesla, με τον Diess να επαινεί την αμερικάνικη εταιρία, για ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Παρότι αρκετοί είναι εκείνοι που επικρίνουν την Tesla, κατηγορώντας την πως είναι μια μικρή, εξειδικευμένη εταιρία, ο Diess τόνισε πως η Tesla δεν είναι μικρή εταιρία, ούτε παράγει εξειδικευμένα αυτοκίνητα. Όπως είπε, το Model 3 είναι ένα μεγάλης κλίμακας μοντέλο, με την Tesla να είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, παγκοσμίως.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό στην Tesla. Είναι ένας ανταγωνιστής που παίρνουμε πολύ σοβαρά,

κατέληξε να λέει ο Diess, με την εταιρία του Elon Musk να παρουσιάζει μέσα στην εβδομάδα τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου, όπου είχε κέρδη 143 εκατ. δολαρίων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχής της να εκτιναχθεί από τα 254,68 δολάρια στα 328,13 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της Tesla να αγγίζει πλέον τα 58,78 δισ. δολάρια, κάνοντας την μεγαλύτερη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία σε χρηματιστηριακή αξία.

Ο Diess πιστεύει πως το κλειδί για την παγκόσμια επέκταση της Tesla είναι το κατά πόσο οι κεφαλαιαγορές θα συνεχίσουν να της παρέχουν χρηματοδότηση, προκειμένου να αναπτυχθεί.

Τον προηγούμενο μήνα ο Elon Musk, μετά την παρουσίαση του Volkswagen ID.3, είχε γράψει στο Twitter του για την VW:

Κάνει περισσότερα από κάθε άλλη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για να γίνει ηλεκτρική. Το καλό του κόσμου πρέπει να έρχεται πρώτο. Ότι αξίζει, έχει την υποστήριξή μου.

Διάβασε επίσης

Ο CEO της VW μιλάει για την Tesla και τον Elon Musk

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...