Αθώος ο Elon Musk επειδή χαρακτήρισε ως παιδόφιλο έναν διασώστη της Ταϊλάνδης

Σχετικά άρθρα

Το δικαστήριο του Λος Άντζελες έκρινε αθώο τον Elon Musk για δυσφήμηση έπειτα από μήνυμά του στο Twitter, στο οποίο αναφερόταν χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό παιδεραστής στον Βρετανό σπηλαιολόγο Vernon Unsworth, ο οποίος είχε συμβάλει στη διάσωση 12 παιδιών και του προπονητή τους που είχαν εγκλωβιστεί σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη το καλοκαίρι του 2018.

Ο Musk είχε χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό αυτόν κατά του Βρετανού σπηλαιολόγου στο Twitter, έπειτα από δήλωση που είχε κάνει ο δεύτερος, ο οποίος χαρακτήριζε “διαφημιστικό τρικ” την προσφορά από τον Musk ενός μίνι υποβρυχίου για τη διάσωση των παιδιών που ήταν εγκλωβισμένα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο στην Ταϊλάνδη.

Ο δικηγόρος του Unsworth, είχε ζητήσει από το δικαστήριο να επιδικάσει την καταβολή αποζημίωσης ύψους 190 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Musk στον πελάτη του για δυσφήμηση.

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι η αποζημίωση που ζητούσε ο πελάτης του “θα ήταν ένα ισχυρό ράπισμα” για τον Musk και θα τον εμπόδιζε “να εξαπολύσει ξανά μια πυρηνική βόμβα στη ζωή κάποιου άλλου προσώπου”.

Ο δικηγόρος του Musk, είπε αντιθέτως στο σώμα των ενόρκων ότι ο Unsworth επεδίωκε να ωφεληθεί από την μεγάλη κάλυψη από τα ΜΜΕ της υπόθεσης, η οποία ήταν απλώς “μια διένεξη ανάμεσα σε δύο ανθρώπους”.

Πριν από το ξέσπασμα του Musk, ο Βρετανός σπηλαιολόγος είχε επίσης δηλώσει ότι το μίνι υποβρύχιο του Elon Musk “δεν είχε καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας” και ότι o Musk μπορεί “να βάλει το υποβρύχιό του εκεί που πονάει”.

Ο Muskείχε απαντήσει στη συνέχεια με μια ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter με τα οποία αναφερόταν στον σπηλαιολόγο, χωρίς να τον κατονομάζει, με τον χαρακτηρισμό “pedo guy”, τη σύντμηση στα αγγλικά της λέξης παιδεραστής. Αργότερα μάλιστα, ο Musk, είχε επίσης προσθέσει: “Στοιχηματίζω ένα δολάριο ότι είναι αλήθεια”. Ο Musk είχε στη συνέχεια σβήσει τα μηνύματά του αυτά στο Twitter και είχε ζητήσει συγγνώμη από τον σπηλαιολόγο.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο ο Musk δήλωσε:

Αποκαταστάθηκε η πίστη μου στην ανθρωπότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr