Η BMW προσφέρει στην αγορά την X7 και από πέρυσι ο Hakan Samuelsson, CEO της Volvo δηλώνει πως θέλει να βγάλουν στην αγορά ένα μεγαλύτερο SUV από το XC90, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι από την X7.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές που βασίζονται σε αντιπροσώπους της σουηδικής εταιρίας, η Volvo έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μοντέλου, το οποίο φημολογείται πως θα ονομαστεί XC100 και θα εστιάζει κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ.

Το βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του XC90, με το μήκος του να είναι περίπου 18 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό του XC90, ενώ το πλάτος του θα αυξηθεί κατά 13 εκατοστά. Θα υπάρχουν εκδόσεις με 6 ή 7 καθίσματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το δεύτερο μισό του 2023. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo που βρίσκεται στη πόλη Τσάρλεστον στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, plug-in υβριδικούς, ενώ μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του θα παρουσιαστεί το 2024.

Παράλληλα αναπτύσσει και ένα μικρότερο crossover, το C40 που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. Θα η coupe έκδοση του XC40, έχοντας κεκλιμένη γραμμή οροφής και θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, φορώντας το ίδιο powertrain με αυτό του XC40 Recharge.

Η Volvo θα παρουσιάσει επίσης την ηλεκτρική έκδοση του XC60 το 2021, αλλά και την ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του XC90.