Η Volkswagen ετοιμάζει το ID.1, το entry-level μοντέλο της ID οικογένειας. Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης αναμένεται στην αγορά το 2023 και θα έχει αρχική τιμή κάτω των 20.000 ευρώ στη Γερμανία.

Θα προσφέρεται με δύο μπαταρίες, μια 24 kWh και μια 36 kWh, με την δεύτερη να χαρίζει έως και 300 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen θέλει να στραφεί και αυτή, όπως η Tesla και η Nissan, στην αποθήκευση και διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως είπε ο Michael Jost, επικεφαλής στρατηγικής της VW, οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους πλεονάζουσας παραγωγής και πώλησης της ενέργειας αυτής όταν η παραγωγή από αιολικά και ηλιακά πάρκα είναι χαμηλή.

Μέχρι το 2025 θα έχουμε μπαταρίες για 350 gWh αποθήκευσης ενέργειας μέσω του στόλου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας. Από το 2025 έως το 2030 το νούμερο αυτό θα ανέβει στα 1 tWh, νούμερο μεγαλύτερο από αυτό που παράγεται σήμερα από όλους τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς παγκοσμίως. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί και θα αποθηκευτεί και αυτό θα είναι ένας νέος τομέας των επιχειρήσεων μας.