Τούρκοι εισαγγελείς κατηγορούν επτά άτομα πως βοήθησαν τον Carlos Ghosn να διαφύγει στον Λίβανο στα τέλη του περασμένου έτους. Πρόκειται για τέσσερις πιλότους, δύο αεροσυνοδούς και έναν αερομεταφορέα, με τους πιλότους και τον αερομεταφορέα να κατηγορούνται για “λαθρεμπόριο μεταναστών”, ενώ οι αεροσυνοδοί κατηγορούνται να “παράλειψη αναφοράς εγκλήματος”. Και οι επτά είχαν συλληφθεί στις 2 Ιανουαρίου.

Η MNG Jet, η τουρκική εταιρεία ιδιωτικών αεροσκαφών με έδρα την Κωνσταντινούπολη, τον Ιανουάριο ανακοίνωσε πως τα αεροπλάνα της χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως για τη διαφυγή από την Ιαπωνία του πρώην επικεφαλής της Nissan, Carlos Ghosn και πρόσθεσε ότι έχει καταθέσει μήνυση.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Nissan και της Renault βρισκόταν στην Ιαπωνία αντιμέτωπος με μια σειρά από οικονομικά αδικήματα και του είχε απαγορευθεί να εγκαταλείψει την επικράτεια της Ιαπωνίας.

1Διάβασε επίσης

Ο Carlos Ghosn μίλησε για τα πάντα: “Στημένη η σύλληψή μου, είχα βίαιη μεταχείριση από την Ιαπωνία, είμαι θύμα πλεκτάνης”

Ο Ghosn διέφυγε στον Λίβανο για να ξεφύγει απ’ αυτό που αποκάλεσε “μεροληπτικό σύστημα δικαιοσύνης της Ιαπωνίας”, όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα.

Τον Δεκέμβριο 2019, η MNG Jet εκμίσθωσε δύο διαφορετικά ιδιωτικά αεριωθούμενα σε δύο διαφορετικούς πελάτες, αλλά ένας από τους υπαλλήλους μας παραδέχθηκε πως πλαστογράφησε αρχεία μη περιλαμβάνοντας σ’ αυτά το όνομα του Ghosn.

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος πέταξε από το Ντουμπάι στην Οσάκα και από την Οσάκα στην Κωνσταντινούπολη και ένα άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στη Βηρυτό. Οι δύο μισθώσεις φαινόταν ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το όνομα του κ. Ghosn δεν εμφανίζεται στα επίσημα έγγραφα των πτήσεων,

αναφέρεται στην ανακοίνωση της η εταιρία.