Έχοντας βγει από το τεχνητό κώμα και με την κατάσταση της υγείας του να έχει σταθεροποιηθεί, ο Alex Zanardi μεταφέρθηκε σήμερα σε κέντρο αποκατάστασης προκειμένου να ξεκινήσει την αποθεραπεία του, από το ατύχημα που υπέστη τον περασμένο μήνα.

Το νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Μετά την αναστολή του τεχνητού κώματος, της επαναφοράς της κανονικότητας στις καρδιοαναπνευστικές και μεταβολικές παραμέτρους και της σταθερότητας της γενικής κλινικής και νευρολογικής εικόνας, επέτρεψαν σήμερα τη μεταφορά του ασθενούς σε ένα εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου Valtere Giovannini δήλωσε πως η υγεία του Zanardi έχει σημειώσει πρόοδο:

Οι γιατροί μας παραμένουν στη διάθεση αυτού του εξαιρετικού ατόμου και της οικογένειάς του για τα περαιτέρω στάδια της κλινικής, διαγνωστικής και θεραπευτικής ανάπτυξης, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ευχαριστώ ειλικρινά την πολυεπιστημονική ομάδα που φρόντισε τον Zanardi για περισσότερο από έναν μήνα. Υποβλήθηκε σε τρεις λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις και έδειξε μια πορεία σταθερότητας των κλινικών του συνθηκών και ζωτικών παραμέτρων που επέτρεψαν τη μείωση και την αναστολή του τεχνητού κώματος και την επακόλουθη δυνατότητα να μεταφερθεί σε μια εγκατάσταση για την απαραίτητη νευρο-αποκατάσταση.