Η Panasonic θα κατασκευάσει μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο για την Tesla

Σχετικά άρθρα

Μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια η Panasonic θα μπορεί να κατασκευάσει μπαταρίες, για τα αυτοκίνητα της Tesla, που δεν θα περιέχουν κοβάλτιο. Οι σημερινές μπαταρίες των μοντέλων της Panasonic για την Tesla περιέχουν 5% κοβάλτιο στην κάθοδό.

Παράλληλα η Panasonic ανακοίνωσε πως στοχεύει σε βάθος πενταετίας να αυξήσει κατά 20% την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών 2170 της Tesla. Πρόκειται για την μπαταρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τη μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα σήμερα στην αγορά.

Η Panasonic δεν είναι πλέον ο αποκλειστικός προμηθευτής μπαταριών της Tesla, αφού η αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται τόσο με την νοτιοκορεάτικη LG Chem, όσο και με την κινέζικη CATL. Στις 22 Σεπτεμβρίου η Tesla θα παρουσιάσει τη νέα μπαταρία με διάρκεια ζωής 1,6 εκατ. χιλιομέτρων.

Διάβασε ακόμη

Η Tesla θέλει μπαταρίες χωρίς κοβάλτιο για τα αυτοκίνητά της στη Κίνα

Διάβασε ακόμη

Tesla, Apple, Alphabet, Microsoft και Dell κατηγορούνται για θανάτους παιδιών σε μεταλλεία κοβαλτίου στο Κονγκό

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr