Άκου την Alfa Romeo Giulia GTAm με Akrapovic εξάτμιση

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο η Alfa Romeo παρουσίασε τις Giulia GTA και GTAm και αυτό είναι το πρώτο video που ακούμε την GTAm, να μαρσάρει αλλά και να επιταχύνει, με το αυτοκίνητο να διαθέτει και εξάτμιση της Akrapovic.

Η GTAm έκδοση είναι μια σκληροπυρηνική και track-focused έκδοση που μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους και σε αυτή, η αεροδυναμική έχει βελτιστοποιηθεί σε ακραίο επίπεδο, με το μοντέλο να διαθέτει νέου σχεδιασμού εμπρός προφυλακτήρα με ενσωματωμένο splitter, νέο πίσω προφυλακτήρα, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις εξατμίσεων, μεγάλο διαχύτη και τεράστια πίσω αεροτομή.

Η Giulia GTAm είναι διθέσια, με την Alfa Romeo να έχει αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα, τοποθετώντας στη θέση τους ένα roll cage, μια ειδική βάση που χρησιμεύει για να αποθηκεύονται τα κράνη και ένα πυροσβεστήρας. Υπάρχουν δύο bucket καθίσματα, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, ενώ έχουν γίνει και άλλες μετατροπές προκειμένου να μειωθεί το βάρος.

Επιδόσεις

Ο V6 Bi-Turbo 2,9-λίτρων έχει δυναμώσει κατά 30 άλογα και αποδίδει 540 άλογα. Η Alfa Romeo έχει καταφέρει να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου κατά 100 σε σύγκριση με την Giulia Quadrifoglio, χάρη στην υιοθέτηση ελαφρών υλικών, όπως ο carbon άξονας μετάδοσης, με το καπό, την οροφή, τον μπροστινό προφυλακτήρα, τα φουσκώματα των φτερών και τις πλάτες των καθισμάτων και μέρη του bodykit να είναι κατασκευασμένα από carbon.

Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, ενώ το ίδιο υλικό το συναντάμε στις πόρτες και στα συστήματα της ανάρτησης. Τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από Lexan, με τις παραπάνω αλλαγές να μειώνουν το βάρος της Giulia GTA στα 1.520 κιλά και σε συνδυασμό με τα 540 άλογα, το αυτοκίνητο έχει αναλογία βάρους 2,85 κιλών ανά ίππο, καθιστώντας το ικανό να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα

Διάβασε επίσης

Από 175.000 ευρώ και 180.000 ευρώ οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm στην Ιταλία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα