Otmar Szafnauer: Ο Stroll δεν μπορούσε να βγει από την τουαλέτα

Σχετικά άρθρα

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη των τρίτων ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα του Nurburgring για τον αυριανό αγώνα, η Racing Point εξέδωσε ανακοίνωση που έλεγε ότι ο Lance Stroll δεν ένιωθε 100% έτοιμος για να μπει στην RP20. Γι’αυτό και η βρετανική ομάδα συμμετείχε στο FP3 μόνο με τον Sergio Perez.

Έτσι, σήμερα περίπου στις 11:00, ο Otmar Szafnauer κάλεσε τον τρίτο οδηγό της ομάδας, Nico Hulkenberg, να πάει στην πίστα και να είναι stand-by. Ο Nico Hulkenberg βρισκόταν στην Κολωνία (περίπου 50 χλμ. μακριά από την πίστα), και αφίχθη στην πίστα κατά την διάρκεια του FP3 με την Porsche 911 GT2 RS του (την οποία αγόρασε πριν λίγους μήνες από τον Keke Rosberg).

Μετά το τέλος του FP3, ο Stroll δεν ένιωθε καλύτερα, και έτσι η Racing Point αποφάσισε να δώσει το δεύτερο μονοθέσιο στον Γερμανό.

Μετά το τέλος των κατατακτηρίων και μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο επικεφαλής της ομάδας Otmar Szafnauer, είπε για την υγεία του Stroll:

Δεν αισθάνεται καλά από τη Ρωσία. Νομίζω ότι έχει κρυώσει λίγο. Αρχικά σκεφτήκαμε, ότι είναι καλό να του κάνουμε τεστ για τον κορωνοϊό. Του κάναμε πολλές φορές τεστ, συμπεριλαμβανομένου του προκαθορισμένου πριν από τον αγώνα. Και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν έχει τα κλασικά συμπτώματα της νόσου COVID-19, απλά δεν αισθάνεται καλά.

Και χθες το βράδυ ένιωσε πόνους στο στομάχι. Ήταν λοιπόν στην τουαλέτα όλη την ώρα. Και είπε, “Έχω χάσει πολλά υγρά και δεν μπορώ να βγω από την τουαλέτα για αρκετό καιρό και να μπω στο μονοθέσιο.” Δεν ξέρω αν είναι κάτι που έφαγε ή αν έχει γαστρεντερίτιδα. Μόλις πριν λίγο είπε, “Απλώς δεν νιώθω. Σύντομα θα έχουμε δύο απανωτούς αγώνες. Και θα προτιμούσα να ξεκουραστώ και να ετοιμαστώ για αυτούς.

Ελπίζαμε ότι θα βελτιωνόταν η υγεία του. Είχε ένα είδος συμπτωμάτων που μοιάζουν με γρίπη. Τις προηγούμενες ημέρες απλώς δεν ήταν καλά και δεν μπορούσε να ασκηθεί, και τώρα, με ό,τι έφαγε ή κάτι τον πείραξε είπε, “Δεν μπορώ να τρέξω”. Έχουμε έναν γιατρό που τον φροντίζει και όποτε είναι ικανός να φύγει, θα πάει σπίτι του.

Συνεχίζοντας, ο Szafnauer είπε ότι η τελική απόφαση για το Stroll ελήφθη λίγο πριν το FP3, γι ‘αυτό ο Hulkenberg δεν βρισκόταν στην πίστα, προσθέτοντας:

Τριάντα λεπτά πριν το FP3, ο Stroll μου είπε “Θέλω να τρέξω. Αλλά, αν δεν γίνω καλύτερος, τότε πρέπει να τρέξω στις κατατακτήριες και αύριο στον αγώνα.”. Ήλπιζε να βγει από την τουαλέτα και να έρθει. Αλλά ήταν 30 λεπτά πριν από τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές. Διαφορετικά, θα είχαμε τηλεφωνήσει χθες, στον Hulkenberg, μια μέρα νωρίτερα και θα έτρεχε στο FP3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr