Η Volkswagen έδωσε σήμερα την πρώτη teaser φωτογραφία αλλά και τις πρώτες λεπτομέρειες ενός νέου ηλεκτρικού σεντάν που ετοιμάζει και έχει κωδική ονομασία Project Trinity. Το μοντέλο θα τοποθετηθεί απέναντι από το Tesla Model S και η παραγωγή του θα γίνεται στο κύριο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας.

Θα κυκλοφορήσει το 2026 και θα διαθέτει συστήματα ημιαυτόνομης τεχνολογίας επιπέδου 2, ενώ θα εξοπλίζεται με συστήματα που θα του επιτρέπουν την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, όταν αυτή γίνει διαθέσιμη. Επίσης οι μπαταρίες του θα φορτίζουν εξαιρετικά γρήγορα, τόσο γρήγορα όσο και ο ανεφοδιασμός ενός αυτοκινήτου, αναφέρει η VW στην ανακοίνωσή της.

Ο CEO της Volkswagen, Ralf Brandstatt, δήλωσε πως στόχος της εταιρίας είναι έως το 2030 το 70% των ετήσιων πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με το ποσοστό αυτό στις αγορά της Κίνας και των ΗΠΑ να είναι 50%. Κάθε χρόνο η εταιρία θα παρουσιάζει και ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο η εταιρία θα παρουσιάσει το τετρακίνητο ID.4 GTX, ενώ έως το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί και το ID.5. Το ID.6/Crozz και ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV για την κινεζική αγορά, θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο.

Το 2025 η Volkswagen θα παρουσιάσει ένα μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο από το ID.3 που θα κοστίζει στη Γερμανία περίπου 20.000 ευρώ. Το μοντέλο αναμένεται να ονομαστεί ID.1, θα αντικαταστήσει το e-up! και θα προσφέρεται με δύο μπαταρίες, μια 24 kWh και μια 36 kWh, με την δεύτερη να χαρίζει έως και 300 χιλιόμετρα αυτονομίας ανά φόρτιση.

Τέλος ο Brandstatter είπε πως όλα τα βασικά μοντέλα της Volkswagen, συμπεριλαμβανομένων των Golf, Tiguan, Passat, Tayron και T-Roc θα αποκτήσουν και νέα γενιές που θα προσφέρονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και με plug-in υβριδικά σύνολα που θα χαρίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων.